BNS trimite o scrisoare tuturor parlamentarilor prin care le cere un dialog cu electoratul

Conducerea Blocului Naţional Sindical (BNS) trimite o scrisoare tuturor parlamentarilor din terioriu, prin care le cere să discute cu electoratul despre măsurile de austeritate ale Guvernului, solicitându-le să voteze împotriva diminuărilor de pensii şi salarii.

15 afișări
Imaginea articolului BNS trimite o scrisoare tuturor parlamentarilor prin care le cere un dialog cu electoratul

BNS trimite o scrisoare tuturor parlamentarilor prin care le cere un dialog cu electoratul (Imagine: Adriana Neagoe/Mediafax Foto)

"Doamnelor şi domnilor parlamentari, lucrătorii şi pensionarii români - cei care v-au ales să le reprezentaţi drepturile în Senat şi Camera Deputaţilor, cei care v-au învestit cu încrederea lor şi şi-au pus speranţa în buna-credinţă şi integritatea dumneavoastră - vor să vă vadă la faţă şi să vă transmită mesajele lor în cel mai direct mod cu putinţă", se arată în debutul scrisorii.

Electoratul vrea să discute cu parlamentarii despre măsurile de austeritate "aruncate de Guvern pe spatele celor mai sărace categorii" şi să le spună ce aşteaptă de la ei fie în momentul în care fie Guvernul va veni în Parlament să îşi asume răspunderea pe pachetul de legi care transpune în practică memorandumul cu FMI, fie la depunerea unei moţiuni de cenzură.

În intervalul 21-31 mai toţi parlamentarii vor fi contactaţi de filialele confederaţiilor sindicale din teritoriu şi vor fi invitaţi la întâlniri cu lucrătorii şi pensionarii.

"Încărcaţi-vă telefoanele şi instruiţi-vă secretarele, pentru că nu vom accepta scuze penibile. Având în vedere situaţia de criză prin care trece România, credem că nu vă va deranja foarte tare faptul că unele dintre aceste întâlniri vor fi programate sâmbătă, duminică sau chiar în ziua de Rusalii. Pentru oamenii pe care îi reprezentaţi în Parlament nu mai există zi liniştită de weekend, nu mai există sărbătoare şi s-au cam săturat să vă asculte discursurile la televizor. Dacă aveţi ceva de spus, spuneţi-le în faţă. Dacă într-adevăr vreţi să faceţi politică în interesul cetăţenilor, întâlniţi-vă cu ei şi ascultaţi bine", se arată în scrisoare.

Sinidcaliştii se aştepteaptă ca parlamentarii să răspundă pozitiv la apelul celor care i-au votat şi îi asigură că discuţiile vor fi civilizate.

"Respectul pe care îl veţi arăta alegătorilor va fi întâmpinat cu respect, dialogul va fi primit cu dialog. Aroganţa şi suficienţa vor fi sancţionate la urne", subliniază conducerea BNS.

Liderul confederaţiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, joi, că din discuţiile de la Ministerul Finanţelor nu rezultă o speranţă de îmbunătăţire a scrisorii de intenţie către FMI, astfel că sindicaliştii vor face lobby pe lângă parlamentari să respingă documentul în Parlament.

Preşedintele CNSLR Fărţia, Marius Petcu, a spus joi, că sindicaliştii intenţionează ca în ziua moţiunii să facă un lanţ uman în jurul Parlamentului şi să blocheze intrările, iar greva generală din 31 mai ar putea continua cu greve succesive în mai multe domenii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici