BNS va începe ACŢIUNI DE STRADĂ la nivel naţional şi s-ar putea coordona cu alte confederaţii

Consiliul Naţional al Blocului Naţional Sindical (BNS) a decis, luni, declanşarea acţiunilor de stradă la nivel naţional, pe perioadă nedeterminată, începând cu a doua jumătate a lunii octombrie, calendarul protestelor urmând să fie anunţat în 10 octombrie, se arată într-un comunicat remis MEDIAFAX.

344 afișări
Imaginea articolului BNS va începe ACŢIUNI DE STRADĂ la nivel naţional şi s-ar putea coordona cu alte confederaţii

BNS va începe ACŢIUNI DE STRADĂ la nivel naţional şi s-ar putea coordona cu alte confederaţii (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto )

Potrivit BNS, decizia a fost luată de reprezentanţii organizaţiilor sindicale din toată ţara, acoperind aproape toate sectoarele economice, iar protestele se vor desfăşura pe trei paliere: în fiecare localitate din ţară în care se regăsesc organizaţii sindicale BNS, în coordonarea liderilor sindicali locali, la nivel judeţean, sub formă de mitinguri în cascadă, şi la nivel naţional, sub forma unui miting de amploare.

"Lucrătorii afiliaţi la BNS sunt nemulţumiţi de scăderea dramatică a nivelului de trai, de lipsa oricăror perspective de dezvoltare şi a unor strategii coerente care să conducă la creştere economică sustenabilă, dar şi de faptul că actuala coaliţie de guvernare refuză să îşi onoreze angajamente asumate în relaţia cu organizaţiile sindicale, unele dintre ele garantate public şi prin semnătură încă din anul 2011. În data de 2 octombrie 2013 Blocul Naţional Sindical va face public Manifestul ce conţine nemulţumirile lucrătorilor afiliaţi la BNS iar după data de 10 octombrie va anunţa calendarul detaliat al acţiunilor de protest", se arată în comunicatul transmis MEDIAFAX.

Totodată, BNS îşi exprimă disponibilitatea de a discuta cu reprezentanţii celorlalte organizaţii sindicale cât şi cu reprezentanţii altor structuri ale societăţii civile şi de a-şi coordona acţiunile, dacă este cazul.

Luni dimineaţă şi Confederaţia Naţională Sindicală "Cartel Alfa" a anunţat declanşarea protestelor stradale, tot pe termen nelimitat, acestea fiind organizate zilnic la nivel judeţean şi o dată pe săptămână la nivel central, prin pichetarea sediului Guvernului în ziua în care se ţine şedinţa de Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici