Boc a discutat cu miniştrii Finanţelor şi Muncii stadiul Legii salarizării conform simulărilor

Premierul Emil Boc a discutat, vineri, cu ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, şi cu cel al Muncii, Ioan Botiş, diferitele variante ale noii legi a salarizării în sistemul bugetar, conform simulărilor efectuate pornind de la niveluri diferite ale salariului minim pe economie.

30 afișări
Imaginea articolului Boc a discutat cu miniştrii Finanţelor şi Muncii stadiul Legii salarizării conform simulărilor

Boc a discutat cu miniştrii Finanţelor şi Muncii stadiul Legii salarizării conform simulărilor (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Surse ministeriale au declarat, pentru MEDIAFAX, că la discuţii au fost trecute în revistă simulările la noua grilă de salarizare, atât cele privind propunerile Guvernului, de 640 şi 650 de lei, cât şi revendicările sindicatelor de stabilire a salariului minim între 675 şi 705 lei.

"Legea nu este încă definitivată şi pe măsură ce efectuăm diversele variante de simulări în funcţie de salariul minim vom lua în cele din urmă o decizie. Nu este exclus ca Guvernul să facă o nouă ofertă sindicatelor în urma acestor simulări", au precizat sursele citate.

Ministrul Finanţelor, Gheorghe Ialomiţianu, a declarat agenţiei MEDIAFAX, după întâlnirea cu premierul Boc, că personal a fost interesat de modul în care variantele de grilă se încadrează în fondul de salarii estimat pentru bugetul anului viitor.

La rândul său, ministrul Muncii, Ioan Botiş, a spus că a fost vorba despre o întâlnire informală în care a fost analizat stadiul Legii salarizării unitare, fără a se lua însă vreo decizie.

Ministrul Finanţelor a mai declarat că modificările la OUG 58/2010 şi la normelor de aplicare a acesteia, care au fost alte subiecte de discuţie cu premierul Emil Boc, vor fi definitivate după dezbaterea lor în Consiliul Economic şi Social. Acestea vor fi prezentate spre adoptare în şedinţa de săptămâna viitoare a Guvernului.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici