Boc: Avem stabilitatea politică necesară investiţiilor şi creării locurilor de muncă în România

Premierul Emil Boc a declarat, joi, la Ghimbav, judeţul Braşov, în prezenţa reprezentanţilor companiei germane Premium Aerotec, că România dispune atât de cadrul economic, cât şi de cel politic pentru atragerea investiţiilor şi crearea locurilor de muncă.

28 afișări
Imaginea articolului Boc: Avem stabilitatea politică necesară investiţiilor şi creării locurilor de muncă în România

Boc: Avem stabilitatea politică necesară investiţiilor şi creării locurilor de muncă în România (Imagine: Mediafax Foto)

Boc a declarat, în cadrul ceremoniei de semnare a contractului de superficie în urma căruia IAR Ghimbav a cedat companiei germane Premium Aerotec un teren de 60.000 de metri pătraţi pentru construcţia unei fabrici de componente de aeronave, că România dispune de cadrul general pentru atragerea investiţiilor, dar şi de stabilitate politică pentru ca guvernanţii să se poată ocupa "de treburile serioase ale ţării".

"Din punct de vedere politic, avem stabilitate politică, nu avem alegeri în următorii doi ani şi jumătate, aşa încât şi din punct de vedere politic avem tot contextul favorabil pentru a ne ocupa de treburile serioase ale ţării şi de a susţine investiţiile şi locurile de muncă. Şi, de asemenea, sperăm că vom putea elimina şi o parte din birocraţia care încă mai există, ca peste tot în lume", a spus Boc.

Premierul a adăugat că venirea companiei germane în România se datorează, în principal, cadrului general existent în România, printre facilităţile oferite investitorilor enumerând cota unică de impozitare de 16%, neimpozitarea profitului reinvestit sau facilităţile acordate pentru cei care angajează şomeri.

De asemenea, primul-ministru a precizat că investitorii germani au venit în România şi datorită implicării în acest proiect a ministrului Economiei, Comerţului şi Mediului de Afaceri, Adriean Videanu, a primarului Braşovului, George Scripcaru, şi a directorului companiei IAR Ghimbav, Ion Banea.

"Important este că imediat se vor crea la Braşov 300 de locuri de muncă, investiţia iniţială de 45 de milioane de euro va evalua şi urmează să ajungem la 90 de milioane de euro şi la 700 de locuri de muncă. Acest lucru e foarte important pentru zonă şi pentru România, iar prezenţa EADS aici este un semnal foarte puternic pentru alţi investitori care vor veni în România", a mai spus Boc.

Premierul Emil Boc şi ministrul Adriean Videanu au participat, joi, la Ghimbav, la ceremonia de semnare a contractului dintre societăţile Premium Aerotec şi IAR Ghimbav, apoi au plecat cu un elicopter spre Capitală.

Fabrica de componente pentru aeronavele Airbus, a cărei construcţie va începe în săptămânile următoare la Ghimbav, în colaborare cu firma de stat IAR Braşov, va genera în următorii zece ani o cifră de afaceri de 700 milioane de euro şi va crea 700 locuri de muncă.

IAR Braşov a semnat, joi, un acord cu compania Premium Aerotec, divizie a grupului european EADS, pentru construcţia fabricii.

Prima etapă a proiectului, constând în 10.000 metri pătraţi de hale industriale şi birouri, va fi finalizată în 2010, iar investiţia completă va fi inaugurată la finele anului 2011. Într-o primă fază vor fi angajate 300 de persoane, iar ulterior încă 200. Împreună cu partenerii fabricii şi furnizori din industria de aviaţie, vor fi create în total circa 700 de locuri de muncă.

La fabrica respectivă va începe în septembrie producţia de părţi de fuselaj pentru 90 de avioane Airbus pe an.

Investiţia directă a Premium Aerotec va fi de 45 milioane de euro. Partenerii şi furnizorii companiei vor aloca o sumă similară, astfel încât investiţia totală va ajunge la 90 milioane de euro.

Contractul dintre cele două companii vizează constituirea unui drept real de superficie pentru o suprafaţă de teren de 60.000 metri pătraţi în incinta IAR.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici