Boc cere prefecţilor să explice populaţiei că Guvernul nu este de vină pentru măsuri de austeritate

Premierul Emil Boc a cerut, duminică, prefecţilor să explice populaţiei la nivel local că măsurile de austeritate vor fi introduse nu din "vina" actualului guvern, ci din suprapunerea nefericită a nivelului ridicat al cheltuielilor sociale cu efectele crizei economice globale

24 afișări
Imaginea articolului Boc cere prefecţilor să explice populaţiei că Guvernul nu este de vină pentru măsuri de austeritate

Boc cere prefecţilor să explice populaţiei că Guvernul nu este de vină pentru măsuri de austeritate (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Într-o videoconferinţă susţinută de la sediul Guvernului, Boc a arătat că doreşte să-i informeze pe prefecţi "direct şi de la sursă" despre necesitatea măsurilor de austeritate care vor fi aprobate, duminică, de Executiv şi pentru care Guvernul îşi va angaja răspunderea în Parlament începând cu săptămâna viitoare.

În opinia premierului, aceste măsuri trebuie explicate la nivel local ca fiind absolut necesare şi introduse nu din vina Guvernului, ci ca urmare a suprapunerii nefericite a crizei interne, determinate de un deficit structural ridicat în ultimii 20 ani, accentuat în intervalul 2007-2008, cu criza economică globală.

Boc a afirmat din nou că producţia redusă a României este prost împărţită, alimentând în principal cheltuielile cu salariile şi pensiile.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici