Boc: De ce tancurile nu sunt afectate de nisip ca avioanele de norul de cenuşă? - VIDEO

Premierul Boc s-a interesat la ministrul Apărării care este motivul pentru care tancurile din Irak nu sunt afectate de nisip aşa cum motorul avionului este blocat de norul de cenuşă vulcanică şi a arătat că în industria aeriană trebuie identificate soluţii pentru evitarea unor astfel de probleme.

61 afișări
Imaginea articolului Boc: De ce tancurile nu sunt afectate de nisip ca avioanele de norul de cenuşă? - VIDEO

Boc: De ce tancurile nu sunt afectate de nisip ca avioanele de norul de cenuşă? (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Discuţia pe această temă dintre premierul Emil Boc şi ministrul Apărării, Gabriel Oprea, a avut loc în şedinţa de miercuri a Guvernului.

"Domnule ministru Oprea, tancurile cum se descurcă în Afganistan şi... nu în Afganistan, în Irak, când era nisipul şi nu se opreau motoarele, la avioane de ce li se opresc motoarele ?", a întrebat Boc.

Ministrul i-a răspuns că şi tancurile au mai avut probleme din cauza nisipiului fierbinte, dar că de regulă au funcţionat.

"În primul rând că în Irak se mai şi opreau, domnule prim-ministru, ca să ştiţi, pe nisipul fierbinte. Dar de regulă au funcţionat. Am întrebat şi eu, am crezut că este vorba de plafon, dar specialiştii mi-au spus că nu, datorită lipsei de oxigen, de aceea intervine şi se opresc motoarele la avioane, de aceea este pericol de prăbuşire a avioanelor. Şi eu am crezut că este vorba doar de vizibilitate, dar nu, de fapt lipsa de oxigen", a spus Oprea.

Premierul l-a ascultat atent, după care a spus că şi în industria aeriană trebuie găsite soluţii pentru evitarea unor astfel de probleme.

"Sunt convins că vor găsi soluţii, cum au găsit în armată să meargă tancurile prin nisip şi avioanele vor găsi soluţii să nu mai aibă probleme cu particulele de nor vulcanic", a conchis Boc.

Erupţia vulcanului activ de sub gheţarul Eyjafjallajokull, din sudul Islandei, a generat, începând de joi, 15 aprilie, grave perturbări ale traficului aerian.

Video Stirileprotv.ro

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici