Boc: Decizia de a folosi din nou Poliţia Rutieră nu are legătură cu demisia lui Blaga

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, că decizia de a folosi din nou serviciile Poliţiei Rutiere nu are nicio legătură cu demisia lui Vasile Blaga din postul de ministru al Administraţiei şi Internelor şi a reiterat că prin renunţarea la poliţişti a dezaprobat modul în care au protestat aceştia.

14 afișări
Imaginea articolului Boc: Decizia de a folosi din nou Poliţia Rutieră nu are legătură cu demisia lui Blaga

Boc: Decizia de a folosi din nou Poliţia Rutieră nu are legătură cu demisia lui Blaga (Imagine: Andreea Balaurea/Media Foto)

"Nu are nicio legătură cu demisia lui Vasile Blaga", a răspuns Boc unei întrebări a presei privind motivul pentru care decis, marţi, să folosească din nou serviciile poliţiei.

Premierul Boc a declarat, marţi, că a decis să apeleze din nou la Poliţia Rutieră şi că decizia sa din ultimele zile de a renunţa la serviciile poliţiştilor a reprezentat modalitatea prin care a dorit să îşi exprime dezacordul faţă de persoane care au depăşit cadrul legal la protestele de săptămâna trecută.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, la întoarcerea de la New York, premierul Emil Boc a solicitat verbal reprezentanţilor Poliţiei să nu escorteze coloana oficială, după ce şi preşedintele Traian Băsescu a dat dispoziţie ca efectivele Ministerului Administraţiei şi Internelor să nu mai participe la asigurarea protecţiei sale.

Deciziile celor doi demnitari au fost luate în contextul participării unor angajaţi ai Ministerului la marşul ilegal de protest.

Băsescu a declarat, luni seară, că rămâne ataşat de Ministerul de Interne, însă aşteaptă de la Guvern un raport complet privind protestul de vineri, 24 septembrie, înainte de a reconsidera dispoziţia de a nu se mai deplasa cu asistenţa poliţiei rutiere.

Preşedintele a semnat, luni, decretul de numire în funcţia de ministru al Administraţiei şi Internelor a lui Traian Igaş, în urma demisiei lui Vasile Blaga.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici