Boc despre Cetatea Alba Iulia: Sunt mândru că sunt român şi că valoarea noastră istorică e protejată

Premierul Emil Boc a declarat sâmbătă, la finalul unei vizite în Cetatea din Alba Iulia, unde a văzut lucrările de reabilitare a zonei interioare a fortificaţiei, că se simte mându că este român şi că "tezaurul" şi "valoarea noastră istorică" sunt protejate şi conservate.

330 afișări
Imaginea articolului Boc despre Cetatea Alba Iulia: Sunt mândru că sunt român şi că valoarea noastră istorică e protejată

Boc despre Cetatea Alba Iulia: Sunt mândru că sunt român şi că valoarea noastră istorică e protejată (Imagine: Dan Lungu/Mediafax Foto)

Emil Boc a spus că a vizitat de mai multe ori Cetatea din Alba Iulia, însă acum, după reabilitare, fortificaţia "este aproape de nerecunoscut în sensul bun al cuvântului".

"Eu sunt mândru că sunt român şi că văd că tezaurul nostru şi valoarea noastră istorică sunt protejate, conservate, că aici este un om de ispravă (primarul PDL al municipiului Alba Iulia, Mircea Hava - n.r.) pentru care deviza este fapte şi nu vorbe şi cred că cea mai importantă moştenire pe care o lăsăm urmaşilor noştri este să cunoască istoria, să cunoască tradiţiile, să fim mândri că avem un asemenea trecut istoric cu care să ne putem pregăti şi viitorul", a spus Emil Boc.

Premierul Emil Boc a vizitat, sâmbătă, şantierul deschis în interiorul Cetăţii din Alba Iulia, primul-ministru fiind însoţit de primarul municipiului Mircea Hava, de prefectul de Alba, Ştefan Bardan, şi de preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel.

Îmbrăcat în costum, Emil Boc a mers pe jos câteva sute de metri prin interiorul şantierului, în timp ce primarul Mircea Hava i-a explicat lucrările care se desfăşoară în această zonă.

Boc a fost însoţiţi de unii dintre susţinătorii săi în cadrul alegerilor interne în partid, printre care Gheorghe Flutur, ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, şi primarul Aradului, Gheorghe Falcă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici