Boc: Guvernul continuă angajarea răspunderii pe educaţie. Geoană, înlocuit din Senat dacă boicotează

Guvernul va continua procedura angajării răspunderii pentru legea educaţiei, Parlamentul fiind obligat să stabilească data moţiunii de cenzură, iar pentru Mircea Geoană se va solicita oficial înlocuirea la conducerea Senatului dacă mai boicotează procedura, a declarat premierul Emil Boc.

14 afișări
Imaginea articolului Boc: Guvernul continuă angajarea răspunderii pe educaţie. Geoană, înlocuit din Senat dacă boicotează

Boc: Guvernul continuă angajarea răspunderii pe educaţie. Geoană, înlocuit din Senat dacă boicotează (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

El a apreciat că decizia Curţii Constituţionale în cazul legii educaţiei este clară, explicită şi trebuie respectată, presupunând practic că procedura angajării răspunderii Guvernului continuă, iar moţiunea de cenzură trebuie prezentată, dezbătută şi votată de Parlament.

Premierul a insistat asupra faptului că Parlamentul este obligat să stabilească datele de prezentare şi votare a moţiunii de cenzură şi a avertizat că se va solicita schimbarea lui Mircea Geoană din postul de preşedinte al Senatului dacă acesta mai continuă să "boicoteze" procedura angajării răspunderii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici