Boc: Guvernul poate avea probleme cu plata salariilor şi pensiilor

Guvernul nu are probleme în acest moment cu plata salariilor şi a pensiilor, dar se poate afla într-o situaţie dificilă la sfârşitul lunii noiembrie şi mai ales în luna decembrie, dacă nu sunt îndeplinite o serie de angajamente asumate cu FMI, a declarat, joi seara, premierul în exerciţiu, Emil Boc.

18 afișări
Imaginea articolului Boc: Guvernul poate avea probleme cu plata salariilor şi pensiilor

Boc: Guvernul poate avea probleme cu plata salariilor şi pensiilor în lunile noiembrie şi decembrie (Imagine: Mediafax Foto)

Printre angajamentele enumerate de premier care trebuie îndeplinite în perioada imediat următoare se află adoptarea legii pensiilor, a legii responsabilităţii fiscale, a legii privind reducerea costurilor bugetare, precum şi transmiterea spre Parlament a proiectului de buget pentru 2010.

Şeful Guvernului a arătat astfel, la Realitatea TV, că este necesar ca viitorul Cabinet să fie învestit cât mai repede, pentru a îndeplini aceste angajamente.

Secretarul de stat în Ministerul Muncii, Mihai Şeitan, a declarat, joi, că actuala criză politică, dublată de cea economică, pot duce România într-o situaţie de întârzieri de plăţi în unele zone.

Şeitan a spus că aceste două crize, politică şi economică, duc la o întârziere privind fondurile care vin de la Uniunea Europeană.

El a mai zis că, dacă situaţia nu se "revigorează", foarte curând, în două săptămâni, există riscul să nu mai putem primi următoarea tranşă de la Fondul Monetar Internaţional, şi astfel să nu ne putem acoperi deficitul din acest an.

Secretarul de stat a mai precizat că, dacă România nu va reduce cheltuielile cu aproximativ un miliard de euro, riscă de asemenea să nu mai primească următoarele tranşe de la FMI.

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri seară, că nerespectarea angajamentelor internaţionale ale României ar putea aduce riscul să nu poată fi plătite salariile şi pensiile.

Şi preşedintele Traian Băsescu a declarat, tot miercuri, că "fără să tragem cele două tranşe de la FMI şi UE în octombrie, noiembrie, decembrie, putem fi în imposibilitatea de a plăti salariile şi pensiile".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici