Boc i-a avertizat pe şefii poliţiei că, în 2010, începe "războiul" cu evaziunea fiscală

Premierul Emil Boc i-a avertizat, marţi, pe şefii poliţiei că autorităţile vor intra în acest an "în război cu evaziunea fiscală" şi că va urmări personal, prin consiliul interministerial înfiinţat la Guvern, dacă sursele de evaziune vor fi sau nu eliminate.

30 afișări
Imaginea articolului Boc i-a avertizat pe şefii poliţiei că, în 2010, începe "războiul" cu evaziunea fiscală

Boc i-a avertizat pe şefii poliţiei că, în 2010, începe "războiul" cu evaziunea fiscală (Imagine: Bogdan Stamatin/Mediafax Foto)

"În 2010 intrăm în război cu evaziunea fiscală. Înainte să ne gândim dacă majorăm taxe şi impozite-şi vă spun foarte clar că nu avem în vedere pentru acest an să majorăm nicio taxă principală-, trebuie să colectăm mai bine ceea ce avem", a spus Boc.

El i-a asigurat totodată pe poliţişti că Guvernul va încerca să asigure bugetul pentru dotarea cu echipamente şi acoperirea costului chiriilor, dar a insistat şi pentru o colaborare eficientă între poliţie şi procurori, prin care să fie evitate diferite vicii de procedură speculate de către infractori.

La începutul anului, Guvernul a decis constituirea unui consiliu interministerial care să rezolve săptămânal sesizările privind evaziunea fiscală şi să identifice modalităţi de eliminare a fenomenului.

Consiliul este format din reprezentanţi ai Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală, Ministerului de Interne, Ministerului Justiţiei şi altor instituţii cu atribuţii în combaterea evaziunii fiscale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici