Boc i-a solicitat ministrului Agriculturii restructurarea ANIF, cu reduceri de personal

Premierul Emil Boc a solicitat miercuri, în şedinţa de Guvern, restructurarea Administraţiei Naţionale a Îmbunătăţirilor Funciare (ANIF), inclusiv cu reduceri de personal, iar ministrul Agriculturii, Valeriu Tabără, a precizat că există un plan de restructurare a ANIF, cu o nouă schemă de personal.

448 afișări
Imaginea articolului Boc i-a solicitat ministrului Agriculturii restructurarea ANIF, cu reduceri de personal

Boc i-a solicitat ministrului Agriculturii restructurarea ANIF, cu reduceri de personal (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Surse participante la şedinţă au declarat agenţiei MEDIAFAX că Boc a susţinut că ANIF are un număr prea mare de personal şi trebuie reorganizată.

"Primul-ministru a spus că nu înţelege de ce sunt atât de mulţi angajaţi în cadrul ANIF şi că nu i se pare normal ca statul să plătească pentru «marii latifundiari» lucrări de amenjare a teritoriului", au precizat sursele citate.

Potrivit acestora, Tabără l-a asigurat pe premier că are deja elaborat un plan de restructurare, care prevede inclusiv redimensionarea schemei de personal din cadrul ANIF.

Contactat de MEDIAFAX, ministrul Agriculturii a arătat că există mai multe variante de restructurare a ANIF, printre care şi varianta de transformare a instituţiei în regie.

"Există mai multe variante de resructurare la nivel teritorial a ANIF, dar scopul principal nu este reducerea de personal, ci îmbunătăţirea activităţii ANIF. Va trebui să existe câte o astfel de instituţie la nivel judeţean, iar o variantă este transformarea ANIF în regie, pentru a putea beneficia de finanţare atât de la buget, cât şi din resurse proprii. Acest lucru înseamnă în cele din urmă orientarea activităţii ANIF cât mai mult spre beneficiari", a spus Tabără.

Ministrul Agriculturii a arătat că ANIF va trebui să păstreze rolul de asigurare a unor servicii de interes public, dar, în condiţiile în care 1,5 milioane de hectare de irigaţii sunt în conservare, o schemă de personal de 5.000 de angajaţi în cadrul ANIF nu se justifică.

"După părerea mea, o schemă de personal eficientă pentru ANIF ar fi în jur de 3.000-3.500 de angajaţi, dar este doar o estimare", a mai spus Valeriu Tabără.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici