Boc îi sfătuieşte pe români să fie propriii lor "agenţi anti-gripă"

Premierul în exerciţiu, Emil Boc, afirmă că există un milion de doze de vaccin antigripal care vor fi distribuite de la sfârşitul acestei luni, în mod prioritar persoanelor care sunt cel mai expuse la riscul îmbolnăvirii de gripă A H1N1, el recomandând românilor să fie propriii "agenţi anti-gripă".

29 afișări
Imaginea articolului Boc îi sfătuieşte pe români să fie propriii lor "agenţi anti-gripă"

Boc îi sfătuieşte pe români să fie propriii lor "agenţi anti-gripă" (Imagine: Gabriel Petrescu/Mediafax Foto)

"Am convocat Comitetul care se ocupă de gestionarea gripei. Există un milion de doze de vaccin care vor fi aplicate din 26 noiembrie, începând cu persoanele cele mai expuse şi, în acelaşi timp, marele noroc este că la Institutul Cantacuzino există capacitatea de a produce acest vaccin, la costuri de şase-şapte ori mai mici decât în alte părţi", a declarat, marţi, la Oradea, Emil Boc.

El a spus că Institutul Cantacuzino este printre puţinele locuri din Europa unde vaccinul antigripal poate fi produs şi a sfătuit cetăţenii să nu se panicheze.

"Cel mai important este să ne păstrăm calmul şi fiecare dintre noi să fie propriul său agent anti-gripă", a spus Boc.

El a declarat că Guvernul a luat măsuri de prevenire şi combatere a pandemiei de gripă de tip nou încă de la începutul primăverii.

"Aceste măsuri le-am luat încă din luna aprilie", a menţionat el.

CSAT se va reuni, marţi, la Cotroceni, în şedinţă, de la ora 17.30, în cadrul reuniunii urmând să fie analizate evoluţia gripei AH1N1 şi măsurile propuse de către Guvern.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici