Boc, în mijlocul sindicaliştilor care pichetează sediul Guvernului

Premierul Emil Boc a venit în Piaţa Victoriei, printre sindicaliştii "Cartel Alfa", care pichetează sediul Guvernului, pentru a-i invita la discuţii şi pentru a le promite soluţii pentru rezolvarea problemelor.

90 afișări
Imaginea articolului Boc, în mijlocul sindicaliştilor care pichetează sediul Guvernului

Boc, în mijlocul sindicaliştilor care pichetează sediul Guvernului (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

El le-a cerut să susţină adoptarea de către Parlament a legii pensiilor, explicându-le că pensiile mici nu vor fi reduse şi că fără o reformă a sistemului care să ducă la eliminarea pensiilor şi a salariilor de lux statul nu va mai putea plăti pe termen mediu celelalte categorii de venituri.

"Dăm după cât se munceşte, dar să nu ajungem să nu mai putem plăti salariile şi pensiile, să nu ajungem în situaţia Greciei. În ţara asta sunt şi privaţi care ne susţin pe noi şi este nevoie de o lege corectă pentru toţi. Oameni buni, trebuie să plătim salariile şi pensiile şi pe termen lung, iar egalizarea vârstei de pensionare ajunge până în anul 2030. Dacă dumneavoastră daţi semnalul că nu susţineţi legea pensiilor, cei de la Parlament atât aşteaptă", a spus Emil Boc.

Premierul le-a explicat că cererea unora dintre sindicalişti conform cărora statul să ia bani de la cei bogaţi şi să dea săracilor nu poate fi acceptată, deoarece oamenii de afaceri corecţi trebuie lăsaţi în pace, iar cei incorecţi trebuie să răspundă în justiţie.

El a arătat că este de acord să discute cu sindicatele şi le-a cerut să formeze o echipă de negociere cu care să vină la cabinetul său.

Ofiţerii SPP, care l-au însoţit pe premier în mijlocul sindicaliştilor, au dorit la un moment dat să deschidă umbrele pentru a-l feri de bulgări aruncaţi de unele persoane.

Aproximativ 200 de sindicalişti de la Confederaţia "Cartel Alfa" pichetează, vineri, sediul Guvernului, nemulţumiţi de incoerenţa Legii salarizării unitare în sistemul bugetar, nemajorarea salariului minim, dar şi de modul în care a fost elaborat proiectul Legii pensiilor.

Acţiunea de protest se desfăşoară între orele 10.30 şi 12.30, la pichet participând sindicalişti atât din sectorul bugetar, cât şi din cel economic, din Bucureşti şi judeţul Ilfov.

Sindicaliştii cer creşterea salariului minim pe economie garantat în plată la cel puţin 705 lei şi îmbunătăţirea proiectului de Lege a pensiilor.

Sindicaliştii de la "Carte Alfa" au anunţat, la începutul săptămânii, că de miercuri încep pichetările în teritoriu, nemulţumiţi de proiectul Legii pensiilor şi de Legea salarizării unitare, urmând ca în ziua votului Legii pensiilor din Camera Deputaţilor să organizeze un miting în Capitală, la care vor participa 10.000 de oameni

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici