Boc la "După 20 de ani": Nici în 2012 salariile nu pot fi majorate cu 50% la nicio categorie de bugetari. Vezi declaraţiile premierului

Premierul Emil Boc a declarat, duminică, la emisiunea "După 20 de ani" de la Pro TV, că nici în 2012 salariile nu pot fi majorate cu 50% la nicio categorie de bugetari.

49 afișări
Imaginea articolului Boc la "După 20 de ani": Nici în 2012 salariile nu pot fi majorate cu 50% la nicio categorie de bugetari. Vezi declaraţiile premierului

Boc la "După 20 de ani": Nici în 2012 salariile nu pot fi majorate cu 50% la nicio categorie de bugetari. Vezi declaraţiile premierului (Imagine: ProTV)

Declaraţiile premierului la emisiunea "După 20 de ani":

- Restructurarea sistemului spitalicesc nu urmăreşte în primul rând economii la bugetul de stat, ci creşterea calităţii actului medical. Sunt foarte multe spitale unde, din nefericire, pacienţii mor cu zile. Restructurarea trebuia făcută de zece ani.

- Cu desfiinţarea a 67 de spitale nu se încheie reforma în sănătate. Spitalele desfiinţate erau simple centre de triere iar spitalele care rămân să poată interveni cum trebuie.

- Sunt extrem de nemulţumit de ce găsesc în spitale. Eu sunt mai nefericit decât orice român când se înregistrează decesul unei persoane.

- Au fost desincronizări la nivel local în chemarea ambulanţelor, dar tratarea pacienţilor nu se putea face la spitalele închise, nu erau nici medici de specialitate şi nici dotarea necesară, nu se puteau face operaţii complexe. Nu a existat o legătură directă între decesul acestor persoane şi desfiinţarea spitalelor.

- Autorităţile locale au trei alternative:

1. transformarea spitalelor în azile de bătrâni, cu finanţare de la buget

2. transformarea spitalelor în centre de permanenţă, co-finanţate de la bugetul de stat şi în care permanenţa e asigurată de medicii de familie

3. spitalele se pot transforma în cabinete de specialitate pentru medicii de familie

- Spitalele care rămân vor fi mai bine dotate, vom avea garanţia salvării vieţilor românilor.

- Banii s-au dus în fraudă la nivelul sistemului medical. Reţete pentru persoane care erau decedate. Am cerut o anchetă la CNAS. Reforma sistemului sanitar nu va fi gata până nu se va stabili un pachet minimal de servicii.

Despre angajarea răspunderii: De ce angajarea răspunderii ar fi un lucru rău, nu este o procedură constituţională ? Nu ocolim Parlamentul, ci punem la mezat mandatul Guvernului, practic se întăreşte forţa Parlamentului.

- Aş putea sa pun ţara pe butuci şi să măresc salarile profesorilor. Când economia permite, se vor majora salariile profesorilor şi medicilor.

- Nici în 2012 salariile nu pot fi majorate cu 50% la nicio categorie de bugetari.

Despre vânzarea pachetului de acţiuni deţinut de stat la Petrom: Sunt pentru vânzarea acestui pachet minoritar. Din vânzarea a 9,4% din acţiuni vom obţine mai mult decât suma primită de Năstase pentru întreg Petrom-ul. Nu vom vinde sub acest preţ, de 600 milioane euro. Banii merg la bugetul de stat.

Despre autostrada până la mare: Se pare că Ministerul Transporturilor a luat taurul de coarne - şi pentru asta eu îi felicit, că nu mai stau în această lâncezeală, să negocieze la nesfârşit cu un constructor care nu îşi face treaba şi nu intră în termene - să rezilieze contractul. Şi atunci, probabil, că va fi o întârziere pe un anumit tronson din această autostradă. După finalizarea negocierilor, vă voi spune traseul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici