Boc le–a cerut miniştrilor Botiş şi Igaş să coordoneze acţiunile de salvare a minerilor blocaţi

Premierul Emil Boc a dispus ministrului Muncii, Ioan Botiş, şi ministrului Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, să se deplaseze de urgenţă în judeţul Hunedoara, pentru a coordona acţiunile de salvare a minerilor blocaţi în mina Uricani, transmite Guvernul.

17 afișări
Imaginea articolului Boc le–a cerut miniştrilor Botiş şi Igaş să coordoneze acţiunile de salvare a minerilor blocaţi

Boc le–a cerut miniştrilor Botiş şi Igaş să coordoneze acţiunile de salvare a minerilor blocaţi (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

De asemenea, premierul a solicitat celor doi membri ai Executivului să ţină permanent legătura cu membrii echipei care va ancheta condiţiile care au condus la producerea accidentului de la mina Uricani.

La acest moment, ambii miniştrii sunt în drum spre Hunedoara. Ministrul Administraţiei şi Internelor, Traian Igaş, se afla în judeţul Alba, iar ministrul Muncii, Ioan Botiş, în municipiul Cluj-Napoca.

"Şeful Executivului urmăreşte îndeaproape situaţia de la mina Uricani şi se află în contact cu prefectul judeţului Hunedoara, Dezsi Attila", mai transmite Guvernul.

Ministrul de Interne, Traian Igaş, a declarat, sâmbătă seară, la Realitatea TV, că se află în drum spre mina Uricani, unde s-a produs "o deflagraţie", menţionând că spre zonă se deplasează şi ministrul Economiei, Ion Ariton.

Igaş a spus că la Uricani s-a produs o deflagraţie în "urmă cu scurt timp".

Ministrul a precizat că se află, în acest moment, la 50 de kilmometri de Uricani şi că spre localitate se îndreaptă şi ministrul Economiei, Ion Ariton, dar acesta va ajunge "mai târziu".

"Am convocat tot ce se putea convoca în această zonă - SMURD, toate trupele de intervenţie ISU, prefectul este în zonă, şeful Poliţiei este în zonă", a spus Igaş.

El a menţionat că autorităţile sunt preocupate de situaţia celor care lucrează în această mină şi în această zonă.

Ministrul a precizat că prioritară este aflarea informaţiilor despre situaţia celor care se aflau în mină la momentul deflagraţiei.

Igaş a precizat că se afla la Alba Iulia, când a decis să vină la Uricani pentru a da "o mână de ajutor" alături de cei aflaţi în subordinea MAI.

O explozie a avut loc, sâmbătă după-amiază, la Mina Uricani din Valea Jiului.

Prefectul judeţului Hunedoara, Attila Dezsi, a convocat Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă, iar reprezentanţii Companiei Naţionale a Huilei (CNH) şi ai unităţii miniere lucrează la planul de acţiune în baza căruia salvatorii minieri vor acţiona în subteran.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici