Boc: Legea salarizării va fi trimisă pe 22 noiembrie Parlamentului, pentru angajarea răspunderii

Proiectul legii salarizării unitare se va afla luni, 22 noiembrie, pe masa Birourilor Permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, pentru stabilirea calendarului de angajare a răspunderii Guvernului, a anunţat, luni, la postul public de televiziune, premierul Emil Boc.

79 afișări
Imaginea articolului Boc: Legea salarizării va fi trimisă pe 22 noiembrie Parlamentului, pentru angajarea răspunderii

Boc: Legea salarizării va fi trimisă pe 22 noiembrie Parlamentului, pentru angajarea răspunderii (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

El a precizat că documentul va include, practic, două legi, respectiv o lege-cadru privind grila de salarizare, cu coeficiente de departajare între 1 şi 15 de la cel mai mic la cel mai mare salariu, şi o lege de aplicare a salarizării pentru anul 2011.

Coaliţia a decis ca Guvernul să-şi asume răspunderea pe Legea salarizării, deoarece aceasta este necesară pentru elaborarea bugetului de stat pe 2011, a declarat, luni, vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur, arătând că obiectivul este ca Legea bugetului să fie discutată în decembrie de Parlament.

El a spus că liderii coaliţiei susţin asumarea răspunderii Guvernului pe Legea salarizării ca fiind procedura "cea mai eficientă şi rapidă" având în vedere că această lege este necesară la elaborarea bugetului de stat pe anul 2011.

Potrivit lui Flutur, PDL speră ca proiectul Legii salarizării să fie finalizat în această săptămână.

Ministrul Culturii, Kelemen Hunor, a declarat, luni, pentru MEDIAFAX, că Legea salarizării unitare va fi adoptată, cel mai probabil, prin asumarea răspunderii Guvernului în Parlament.

Kelemen a spus că, referitor la Legea salarizării unitare, s-a hotărât ca luni şi marţi să existe discuţii la nivel de experţi, apoi să fie din nou discuţii pe acest subiect în coaliţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici