Boc: Măsurile de austeritate adoptate de România sunt implementate acum de ţări cu renume din UE

Premierul Emil Boc a declarat, joi seară, la Craiova, că multe ţări cu "renume" din Uniunea Europeană au început să adopte măsurile de austeritate impuse de Guvernul condus de el, în caz contrar România intrând în incapacitate şi plată şi ajungând să i se pună lacăt.

74 afișări
Imaginea articolului Boc: Măsurile de austeritate adoptate de România sunt implementate acum de ţări cu renume din UE

Boc: Măsurile de austeritate adoptate de România sunt implementate acum de ţări cu renume din UE (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Premierul Emil Boc, care a ajuns, joi după-amiază, la Craiova, pentru a-şi prezenta programul-moţiune cu care candidează pentru un nou mandat la şefia PDL, a afirmat că măsurile de austeritate adoptate de Cabinetul său îşi arată "roadele", transmite corespondentul MEDIAFAX

"Ştiu că în România este încă dificil, dar trecem de pe partea de minus pe partea de plus. România merge pe creştere economică şi măsurile pe care le-am luat îşi arată încetul cu încetul roadele pentru o Românie performantă", a declarat Emil Boc.

El susţine că măsurile adoptate de Guvernul Boc sunt aplicate în acest moment de alte ţări cu "renume" din Uniunea Europeană.

"Faptul că se confirmă tot mai mult că România va ieşi din recesiune, faptul că în 2011avem creştere economică, faptul că am putut să acordăm pentru grupele I şi II de muncă 403 milioane de euro, asta înseamnă că am făcut ceea ce trebuie. Dacă vă uitaţi în UE, ţări care au un renume, astăzi urmează măsurile adoptate de România de restrângere a cheltuielilor bugetare ca să poată să reziste. Noi am făcut mai repede acest lucru, de aceea avem o situaţie mai bună pentru 2011 şi 2012", a declarat Emil Boc.

Premierul a mai spus că dacă măsurile de austeritate nu erau implementate atunci pe România "se punea lacătul".

"Aceste lucruri care s-au întâmplat în România au fost necesare, pentru că, dacă nu luam măsurile pe care le-am luat, România ajungea în incapacitate de plată, nu putea lua salarii şi pensii şi ajungeam să închidem România şi să-i punem lacăt", a mai afirmat Emil Boc.

El le-a spus jurnaliştilor craioveni că prin stabilizarea cursului euro-leu au fost scăpaţi de "faliment" şi astfel au reuşit să-şi achite creditele bancare la "un curs adecvat".

"Uitaţi că am stabilizat cursul euro-leu şi dumneavoastră, care aţi fi avut un credit în valută, aţi fi intrat în faliment dacă nu făceam o politică prin care să protejăm cursul şi să vă puteţi plăti la un curs adecvat rata. Uitaţi asta. Sute de firme ar fi avut probleme dacă cursul ar fi zburat de la 4 la 8 lei, aşa cum s-a întâmplat de exemplu în perioada 1996-1997", a conchis Emil Boc.

Premierul Emil Boc a ajuns la Craiova însoţit de ministrul Turismului şi Dezvoltării, Elena Udrea, de ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, de ministrul de Interne, Traian Igaş, de fostul ministru al Apărării Mihai Stănişoară şi de fostul ministru al Agriculturii Gheorghe Flutur.

La Craiova a fost aşteptat de liderul democrat-liberalilor doljeni Radu Berceanu şi de europarlamentarul Marian Jean Marinescu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici