Boc: Niciun cadru normativ nu interzice Guvernului Ponta să aloce bani pentru premierea elevilor olimpicilor

Fostul premier Emil Boc a acuzat Guvernul Ponta că îşi ascunde "incapacitatea managerială" de a premia olimpicii români la matematică "aruncând vina pe alţii", în condiţiile în care nu există niciun cadru normativ care să interzică alocarea banilor pentru premierea olimpicilor.

748 afișări
Imaginea articolului Boc: Niciun cadru normativ nu interzice Guvernului Ponta să aloce bani pentru premierea elevilor olimpicilor

Boc: Niciun cadru normativ nu interzice Guvernului Ponta să aloce bani pentru premierea elevilor olimpicilor (Imagine: Raul Stef / MediafaxFoto)

Emil Boc a declarat, miercuri, corespondentului MEDIAFAX, că ordonanţa din 2010 la care a făcut referire premierul Victor Ponta se referă la funcţionarii publici care nu aveau dreptul la premii şi nici într-un caz la premierea olimpicilor.

"Actualii guvernanţi îşi ascund incapacitatea managerială aruncând vina pe alţii. Este o incapacitate a actualului Guvern de a premia valorile şi a le susţine. Niciun cadru normativ nu interzice Guvernului Ponta să aloce bani pentru premierea olimpicilor la matematică sau alte discipline. Interdicţia din ordonanţa din 2010 se referă la funcţionarii publici care nu aveau drepturi la premii şi nici într-un caz la premierea oplimpicilor sau altor categorii care fac cinste ţării. Cât de ridicol poate fi un guvern care afirmă că a avut 25 de milioane de euro să îi cheltuie pe un referendum inutil şi care nu are acum 2.000 de euro pentru premierea olimpicilor la matematică. Cât de ridicol poate fi un asemenea guvern încât să arunce vina pe guvernele anterioare", a spus Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici