Boc: Obiectivul nostru e să creştem pensiile în 2011

Premierul Emil Boc a declarat, în şedinţa BP reunite ale Parlamentului din 2 iunie, că obiectivul Guvernului este ca în 2011 să se ajungă la o creştere a pensiilor astfel încât să fie acoperit cuantumul redus de 15%, el adăugând că situaţia depinde de ceea ce se întâmplă în ţară şi în restul lumii.

12 afișări
Imaginea articolului Boc: Obiectivul nostru e să creştem pensiile în 2011

Boc: Obiectivul nostru e să creştem pensiile în 2011 (Imagine: Dumitru Matiu/Mediafax Foto)

"Obiectivul nostru este ca pe parcursul anului 2011 să ajungem la creşterea pensiilor astfel încât să acoperim cuantumul de acum redus cu 15%", a spus Emil Boc, în şedinţa birourilor permanente reunite ale Camerei Deputaţilor şi Senatului din data de 2 iunie.

Premierul a adăugat însă că situaţia depinde de evoluţia lucrurilor atât în România cât şi în restul lumii. "Totul depinde, însă, şi de ce se întâmplă în România şi în lume, că, din nefericire, nu trăim într-un turn de fildeş. Depindem de evoluţia crizei economice globale, dar repet: viziunea pe care o avem acum este una pornită de la una extrem de pesimistă, şi de aceea creşterea economică pe care o avem în vedere acum este zero, şi tot ce va fi în plus se va adăuga ca plus valoare şi la salarii şi la pensii, şi pornim de la o viziune echilibrată, din punctul nostru de vedere", a spus Boc, potrivit stenogramei şedinţei.

"În urma reevaluării pensiilor speciale, în urma reevaluării pensiilor de invaliditate, şi sunt enorm de multe, în urma eliminării abuzurilor din sistemul de pensii, în urma suspendării temporare a pensionărilor anticipate, în urma intrării în vigoare a noii legi a pensiilor, practic vom putea să asigurăm o creştere a pensiilor", a mai spus el.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici