Boc: Reducerea salariilor în companiile de stat nu este prevăzută în scrisoarea cu FMI

Reducerea salariilor în companiile de stat nu este prevăzută în scrisoarea cu FMI, dar va fi operată prin reevaluarea fiecărui buget în parte al acestor unităţi, o reevaluare diferită urmând însă să fie efectuată la companiile cu pierderi, unde deja salariile au fost diminuate, afirmă premierul Boc.

66 afișări
Imaginea articolului Boc: Reducerea salariilor în companiile de stat nu este prevăzută în scrisoarea cu FMI

Boc: Reducerea salariilor în companiile de stat nu este prevăzută în scrisoarea cu FMI (Imagine: Levente Gergely/Mediafax Foto)

Întrebat, miercuri, de jurnalişti dacă în proiectul de lege privind reducerea cheltuielilor pentru care Guvernul îşi va angaja răspunderea, există vreo prevedere cu privire la tăierea salariilor pentru angajaţii din companiile de stat, premierul a arătat că aceste diminuări nu sunt prevăzute în acordul cu FMI, dar că Executivul va reevalua bugetul fiecărei unităţi.

"Ele nu sunt prevăzute în acordul cu FMI, ele se vor reevalua prin discutarea în Guvern a fiecărui buget al fiecărei companii şi de ajustare a veniturilor salariale. Vreau să fiu bine înţeles cu salariile din companiile de stat. Să nu vă imaginaţi că acolo, în companii de stat care au profit, salariile vor rămâne la fel; vor reveni în şedinţă de Guvern, pentru că acolo nu ne trebuie lege şi operăm prin reevaluarea bugetelor. Acolo unde sunt companii de stat în pierdere, unde oricum s-au făcut reducerile de salarii, evident că vom reevalua altfel, dar companiile care au resurse evident nu vor scăpa de această ajustare", a spus Boc.

El a arătat că intenţia este ca reducerile de cheltuieli să fie aplicate de la 1 iunie.

În urmă cu două săptămâni, premierul a cerut în şedinţa de guvern ca drepturile salariale să fie reduse cu 25% şi în companiile de stat care se finanţează din venituri proprii şi nu de la buget, inclusiv în Eximbank şi CEC.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici