Boc: România nu are sistem informatic în sănătate, deoarece toţi responsabilii de medicamente au furat

România nu dispune încă de un sistem informatic în sănătate, deoarece toţi cei care au administrat acest domeniu şi s-au ocupat de eliberarea medicamentelor au preferat să fure fonduri publice în lipsa unui astfel de sistem, a declarat, duminică, la ProTV, premierul Emil Boc.

40 afișări
Imaginea articolului Boc: România nu are sistem informatic în sănătate, deoarece toţi responsabilii de medicamente au furat

Boc: România nu are sistem informatic în sănătate, deoarece toţi responsabilii de medicamente au furat (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

"Nu-l avem (sistemul informatic în sănătate-n.r.), ştiţi de ce nu-l avem ? Pentru că s-a furat din cauza lipsei acestui sistem", a spus Boc, la emisiunea "După 20 de ani", difuzată de ProTV.

Solicitat să îi numească punctual pe cei care au furat, premierul i-a indicat pe "toţi cei care au participat la sistemul sanitar".

"De la cei care l-au administrat, la cei care l-au gestionat, şi de la toţi care erau participanţi în actul de eliberare a medicamentelor", a spus Boc.

El a asigurat că sistemul informatic din sănătate va fi implementat până la sfârşitul acestui an, fiind eliminată astfel o sursă de pierdere a banilor publici.

Premierul Emil Boc a anunţat, în luna iulie, că sistemul informatic unitar integrat în sistemul de sănătate va fi finalizat până la sfârşitul acestui an şi va genera economii anuale de 300 milioane euro, printr-un control riguros al reţetelor eliberate pentru medicamente compensate.

El a mai anunţat că până la sfârşitul anului 2011, după punerea în funcţiune a acestui sistem, va fi introdus şi cardul naţional de sănătate, care va prezenta un inventar complet a stării de sănătate a fiecărui pacient.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici