Boc: Salariul minim rămâne 600 lei, pensia socială minimă va fi de 350 lei

Premierul Emil Boc a declarat, miercuri, că salariile şi pensiile vor fi diminuate de Guvern, fără a scădea sub nivelul salariul minim pe economie de 600 lei, respectiv sub pensia socială minimă garantată de 350 lei, în timp ce venitul minim garantat va fi restrâns şi destinat doar persoanelor aflate în situaţii financiare dificile.

171 afișări
Imaginea articolului Boc: Salariul minim rămâne 600 lei, pensia socială minimă va fi de 350 lei

Boc: Salariul minim rămâne 600 lei, pensia socială minimă va fi de 350 lei

"Am decis în Coaliţie să nu fie afectate: salariul minim pe economie, de 600 de lei. Niciun salariu nu va coborî sub 600 de lei. Am decis să nu fie afectată pensia socială minimă garantată de 350 de lei. Nicio pensie nu va coborî sub nivelul de 350 de lei şi această măsura va fi asigurată prin buget. Nu va fi afectat venitul minim garantat, dar el va fi restrâns şi aplicat doar acelor persoane care sunt în nevoi", a declarat Boc.

De asemenea, liderii Coaliţiei au decis ca indemnizaţia de creştere a copilului să fie diminuată cu 15%, reducere care să fie aplicată temporar, până la reluarea creşterii economice, a anunţat preşedintele UNPR, Marian Sârbu.

Guvernul îşi asumă răspunderea pentru două legi

Guvernul se va reuni în şedinţă pentru a demara procedura de angajare a răspunderii asupra celor două proiecte de legi privind reducerea cheltuielilor şi reglementarea pensiilor doar după ce documentele vor fi discutate şi avizate în Consiliul Economic şi Social (CES), a anunţat premierul Emil Boc.

"Noi vom trimite proiectele la CES - vineri este o şedinţă a Consiliului, dacă am înţeles bine - şi după ce vom primi avizul CES, Guvernul se va întruni în şedinţă, îşi va declara angajarea răspunderii şi va trimite proiectele de lege la Parlament", a spus Boc.

Guvernul îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului pentru două proiecte de lege, dintre care unul va conţine măsuri de reducere a cheltuielilor bugetare, iar al doilea proiect va reglementa recalcularea pensiilor conform principiului contributivităţii şi reevaluarea pensiilor de invaliditate.

Proiectele de lege vor fi transmise Parlamentului după avizul CES.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici