Boc se pregăteşte să mai deschidă 10 km din Autostrada Bechtel, 10% din traseu construit după 6 ani

Premierul Boc va inaugura, sâmbătă, încă 10 kilometri ai Autostrăzii Transilvania, între Turda şi Câmpia Turzii, după un an de la deschiderea primilor 42 kilometri, porţiunea construită până în prezent cu finanţarea statului depăşind cu puţin 10% din traseul total la 6 ani de la lansarea proiectului

60 afișări
Imaginea articolului Boc se pregăteşte să mai deschidă 10 km din Autostrada Bechtel, 10% din traseu construit după 6 ani

Boc se pregăteşte să mai deschidă 10 km din Autostrada Bechtel, 10% din traseu construit după 6 ani (Imagine: Raul Stef/Mediafax Foto)

În urmă cu un an, la 1 decembrie 2009, şeful Guvernului a inaugurat primii 42 de kilometri ai Autostrăzii Transilvania, pe tronsonul 2B Turda-Gilău, el parcurgând atunci traseul la volanul unei Dacii Logan.

"Porţiunea de 10 kilometri este programată să fie inaugurată sâmbătă dimineaţa, dacă nu apar modificări în program", au declarat pentru MEDIAFAX surse oficiale.

Autostrada Transilvania este proiectată pe o lungime totală de 415 kilometri.

Directorul de comunicare al constructorului american Bechtel, Bogdan Sgârcitu, a declarat pentru MEDIAFAX, la sfârşitul lunii octombrie, că tronsonul Turda-Câmpia Turzii poate fi deschis traficului rutier începând cu luna noiembrie şi că lucrările ar putea continua compania pe tronsonul 3C, în judeţul Bihor.

"Vom finaliza lucrările între Turda şi Câmpia Turzii, pe o lungime de zece kilometri, astfel că această porţiune din Autostrada Transilvania poate fi deschisă traficului rutier începând cu luna noiembrie. Se va putea circula, astfel, de la Gilău la Câmpia Turzii pe tronsonul 2B, pe o distanţă de 52 de kilometri. Bechtel ar putea continua, ulterior, lucrările pe A3 în judeţul Bihor, pe tronsonul 3C, între Suplacu de Barcău şi Borş", a spus Sgârcitu.

El a precizat că Bechtel mai are de primit din partea statului aproximativ 90 milioane euro pentru lucrările realizate în anul 2010.

Proiectul de construcţie a autostrăzii Transilvania, pe traseul Braşov-Borş, a început în 2004, în baza unui contract cu o valoare de 2,2 miliarde de euro acordat Bechtel. Lucrările au fost întrerupte la jumătatea anului 2005, când autorităţile au început reanalizarea contractelor încheiate de guvernarea precedentă. Ca urmare a sistării lucrărilor, termenul de finalizare a autostrăzii, stabilit iniţial pentru anul 2012, a fost prelungit cu un an.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici