Boc: Sper ca Sorin Apostu să-şi dovedească nevinovăţia în faţa instanţei de judecată

Premierul Emil Boc a declarat, vineri, întrebat despre cazul Sorin Apostu, că justiţia este liberă să-şi exercite atribuţiile şi că orice persoană beneficiază de prezumţia de nevinovăţie, adăugând că speră ca primarul din Cluj-Napoca să-şi dovedească nevinovăţia în faţa instanţei de judecată.

446 afișări
Imaginea articolului Boc: Sper ca Sorin Apostu să-şi dovedească nevinovăţia în faţa instanţei de judecată

Sorin Apostu şi Emil Boc (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Boc a precizat că a avut şi are aceeaşi poziţie, respectiv că Justiţia este liberă să-şi exercite atribuţiile şi că orice persoană beneficiază de prezumţia de nevinovăţie.

"Sper ca Sorin Apostu să-şi dovedească nevinovăţia în faţa instanţei de judecată", a spus Boc.

Preşedintele PDL a menţionat totodată că în cazul primarului municipiului Cluj-Napoca, arestat preventiv pentru 29 de zile, se aplică prevederile statutare, iar decizia este de suspendare a acestuia din partid.

"Mecanismul din Codul etic este deja aplicat", a precizat Boc.


Potrivit DNA, Sorin Apostu a primit, în perioada 2009-2011, 94.000 de euro pentru a încheia contracte de salubrizare şi asigurare a parcului auto al regiilor subordonate CL Cluj, banii fiind încasaţi de la firmele beneficiare ale contractelor prin cabinetul de avocatură al soţiei sale.

Soţia primarului municipiului Cluj-Napoca, Monica Undina Apostu, este şi ea învinuită în acest dosar, fiind audiată aproximativ cinci ore de către procurorii anticorupţie în cursul după-amiezii de miercuri.

În acest dosar sunt învinuiţi pentru dare de mită şi oamenii de afaceri Simion Mureşan (Electrogrup), Călin Stoia (director general al Brantner România), care a fost reţinut pentru 24 de ore tot miercuri, şi Mustafa Bekar (asociat la Kiat Group Construct).

În ianuarie 2009, când Emil Boc a demisionat din funcţia de primar, fiind numit premier, Sorin Apostu a fost desemnat de PDL drept candidat la funcţia de primar pentru alegerile interimare din 15 februarie 2009, pe care le-a câştigat din primul tur, cu 60,48 la sută din voturi.

Apostu a fost sprijint de Emil Boc în campania electorală, apărând împreună în materialele electorale care conţineau sloganul "Am început împreună, continuăm împreună".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici