Boc: Sperăm ca tot mai mulţi români să renunţe să mai meargă la schi în Austria şi să vină la Braşov

Premierul Emil Boc a inspectat, sâmbătă, la Poiana Braşov, lucrările de extindere a domeniului schiabil, investiţie de aproape 30 de milioane de euro, spunând că speră că tot mai mulţi români vor renunţa să mai plece la schi în Austria şi vor veni la Poiana Braşov.

698 afișări
Imaginea articolului Boc: Sperăm ca tot mai mulţi români să renunţe să mai meargă la schi în Austria şi să vină la Braşov

Boc: Sperăm ca tot mai mulţi români să renunţe să mai meargă la schi în Austria şi să vină la Braşov (Imagine: Ghita Porumb/Arhiva Mediafax Foto)

Premierul, însoţit de ministrul Dezvoltării Regionale şi Turismului, Elena Udrea, a inspectat, la Poiana Braşov, lucrările făcute la pârtiile din staţiune, care vizează extinderea cu 30 de hectare a domeniului schiabil şi montarea a două noi instalaţii de transport pe cablu.

Premierul Emil Boc a spus că speră ca "tot mai mulţi români" să renunţe să mai meargă la schi în Austria şi să vină la Poiana Braşov, arătând că a "apreciat mereu efortul" pe care Elena Udrea l-a depus în ceea ce priveşte dezvoltarea turismului.

Elena Udrea a afirmat, la rândul său, că lucrările de extindere a domeniului schiabil de la Poiana Braşov reprezintă cea mai mare investiţie făcută de Guvern pentru pârtii din 1989 şi până în prezent.

Ministrul Turismului a menţionat că investiţia se ridică la aproximativ 30 de milioane de euro, Primăria Braşov alocând 12% din valoarea proiectului.

De asemenea, ea a spus că lucrările, al căror termen de finalizare este mai 2012, sunt "în grafic", astfel că există "certitudinea" că România poate organiza Festivalul Olimpic European de Tineret.

"Trebuie să arătăm că şi România este capabilă să fie gazda evenimentului", a afirmat Elena Udrea.

Primarul municipiului Braşov, George Scripcaru, care a prezentat stadiul în care se află lucrările, a precizat că termenul contractual pentru utilizare este 2012, însă ar fi păcat ca instalaţiile să nu fie folosite de turişti şi în această iarnă.

Primarul a mai spus că proiectul domeniului schiabil de la Poiana Braşov se încadrează "în cele mai exigente competiţii internaţionale de schi", astfel ca iubitorii de schi să nu mai meargă să schieze în străinătate.

El a precizat că în noiembrie Consiliul Local Braşov va aproba tariful de transport de cablu, susţinând că vrea să îl menţină la acelaşi nivel de anul trecut.

Proiectul de dezvoltare şi reabilitare a domeniului schiabil din Poiana Braşov vizează extinderea pârtiilor existente, cu lărgiri variabile şi corecţii, staţiunea urmând să aibă în final 24 de kilometri de pârtii întinse pe o suprafaţă de 80 de hectare, faţă de 50 de hectare cum a fost iniţial.

Proiectul vizează şi montarea a două noi instalaţii de transport pe cablu, cu o capacitate totală de transport de 4.000 de persoane pe oră.

Una dintre instalaţii, pe pârtia Ruia, va avea o lungime de 1,1 kilometri şi o capacitate de transport de 2.400 de persoane pe oră. Cea de-a doua instalaţie, de pe pârtia Lupului, va avea o lungime de 820 de metri şi o capacitate de transport de 1.600 de persoane pe oră.

În prezent, capacitatea de transport a instalaţiilor existente în Poiana Braşov este de 7.300 de persoane pe oră.

În cadrul proiectului este inclusă şi amenajarea unui lac de acumulare şi înzăpezire, care a fost deja finalizat. Lacul artificial se află la o altitudine de
1.500 metri şi are o capacitate totală de 122.500 de metri cubi pentru producerea zăpezii artificiale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici