Boc: Ştiu că Guvernul nu este simpatizat, dar fără măsuri de austeritate ajungem la dezastru

Premierul Emil Boc a declarat, joi, la finalul discuţiei cu sindicatele, că este conştient de faptul că Guvernul "nu este simpatizat" din cauza măsurilor de austeritate pe care intenţionează să le adopte, dar a apreciat că în lipsa acestor măsuri România ar fi condusă spre dezastru economic.

22 afișări
Imaginea articolului Boc: Ştiu că Guvernul nu este simpatizat, dar fără măsuri de austeritate ajungem la dezastru

Boc: Ştiu că Guvernul nu este simpatizat, dar fără măsuri de austeritate ajungem la dezastru (Imagine: Liviu Chirică/Mediafax Foto)

"Ştiu că în acest moment Guvernul pe care îl reprezint nu este un Guvern simpatizat, pentru că dacă ar fi un Guvern simpatizat, ar putea conduce România la dezastru şi am putea pune în pericol viitorul acestei ţări", a spus Boc.

El a susţinut din nou că măsurile de austeritate sunt impuse atât de criza economică, cât şi de derapajele înregistrate în perioada 2007-2008 în politica salariilor şi pensiilor şi l-a acuzat încă o dată pe fostul ministru liberal al Finanţelor Varujan Vosganian de iresponsabilitate în gestionarea politicii fiscale.

"Doar în 2007 şi 2008 au fost adoptate 20 de ordonanţe de urgenţă pentru majorarea drepturilor salariale (...) Din nefericire, foarte mulţi dintre cei care azi dau lecţii la televizor de macroeconomie şi de soluţii de ieşire din criză sunt autorii acestor măsuri care au dus România pe marginea prăpastiei şi care pun Guvernul pe care îl reprezint în situaţia de a lua măsuri extrem de dure de austeritate, pentru a nu ajunge într-o situaţie mai dificilă. O spun cu subiect şi predicat: fostul ministru Vosganian, care din nefericire, după plecarea lui Vlădescu, a girat iresponsabil o politică financiară a statului fără acoperire şi care astăzi ne costă pe toţi românii", a spus Boc.

Ministerele Finanţelor şi Muncii vor continua discuţiile cu sindicatele până miercuri, când Guvernul va aproba scrisoarea FMI, şi vor accepta propunerile acestora doar dacă sunt argumentate, dar acum există opinii total diferite privind modul de reducere a cheltuielilor, a afirmat premierul Emil Boc.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici