Boc: Vom face o rectificare bugetară. Se suplimentează fonduri la Sănătate, Cultură şi investiţii

Premierul Emil Boc afirmă că, săptămâna viitoare cel târziu, va avea loc o rectificare bugetară care va prevedea suplimentări de fonduri la ministerele Sănătăţii, Culturii şi la cele care se ocupă de derularea unor investiţii în infrastructură.

543 afișări
Imaginea articolului Boc: Vom face o rectificare bugetară. Se suplimentează fonduri la Sănătate, Cultură şi investiţii

Boc: Vom face o rectificare bugetară. Se suplimentează fonduri la Sănătate, Cultură şi investiţii (Imagine: Dan Lungu/Mediafax Foto)

Emil Boc a declarat, marţi, la finalul întâlnirii de la Prefectura Cluj cu reprezentanţii PDL din administraţia locală şi judeţeană, că la rectificarea bugetară se vor aloca fonduri şi pentru plata însoţitorilor persoanelor cu nevoi speciale.

"Săptămâna aceasta sau cel târziu săptămâna viitoare vom face rectificarea bugetară, cu maximă urgenţă. Avem două priorităţi, rectificarea de buget şi bugetul pe 2012. În perspectiva rectificării bugetare vor fi alocate resurse financiare suplimentare la Sănătate, dar şi la Cultură, pentru finalizarea unor proiecte de investiţii şi vom asigura resurse financiare pentru plata însoţitorilor persoanelor cu nevoi speciale. Avem şi resurse pentru sectoarele de investiţii de la ministerele principale care derulează asemenea lucrări de infrastructură", a spus Boc.

Potrivit acestuia, susţinerea investiţilor reprezintă, de departe, "cea mai bună politică pe care o poate avea România în această perioadă în care economia europeană şi mondială se zbate între stabilitate şi instabilitate".

Surse oficiale declarau recent pentru MEDIAFAX că Guvernul va opera până la finele lunii noiembrie o rectificare bugetară negativă, prin care va tăia din alocări la majoritatea instituţiilor, Ministerul Sănătăţii fiind printre puţinii ordonatori de credite care vor primi bani, pentru plata arieratelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici