Boldea, către judecători: Credeţi că m-aş uita la o femeie de 58 de ani, chiar dacă e procuror DNA?

Fostul deputat Mihail Boldea a respins marţi, la Curtea de Apel Iaşi, informaţiile că ar fi sedus-o pe procuroarea Mihaela Agheniţei, spunându-i judecătorului că nu s-ar uita la o femeie de 58 de ani, chiar dacă este procuror DNA, şi adăugând că "alta era treaba dacă aceasta ar fi avut 25 de ani".

1978 afișări
Imaginea articolului Boldea, către judecători: Credeţi că m-aş uita la o femeie de 58 de ani, chiar dacă e procuror DNA?

Boldea, către judecători: Credeţi că m-aş uita la o femeie de 58 de ani, chiar dacă e procuror DNA?

"Domnule judecător, eu sunt bărbat, dumneavoastră sunteţi bărbat, credeţi că m-aş uita eu la o femeie de 58 de ani, chiar dacă este procuroare DNA? Dacă ar fi avut 25 de ani, alta era treaba. E o nebunie ce se întâmplă. Eu mi-am luat secretară bătrână tocmai pentru a nu se inventa poveşti pe seama noastră. Femeia asta doar mi-a luat declaraţii. Se spune că m-ar fi favorizat pe mine. Cu femeia aia m-am cunoscut în arest. Credeţi că eu mă duc cu escorta în birou să fac prostii?", a afirmat fostul deputat Mihail Boldea, în faţa unuia dintre judecătorii Curţii de Apel Iaşi.

Mihail Boldea a declarat marţi, în faţa magistraţilor ieşeni, la termenul procesului în care este judecat la Curtea de Apel Iaşi, că informaţiile referitoare la o relaţie sentimentală cu procuroarea Mihaela Agheniţei nu sunt adevărate, el precizând că a cunoscut-o pe aceasta în perioada cât s-a aflat în arest.

Avocatul său, Alexandru Chiciu, a precizat ulterior presei că povestea cu relaţia sentimentală este o înscenare, pentru discreditarea clientului său.

"Împrejurarea că DIICOT furnizează informaţii fix înaintea acestui termen de judecată, în care domnul Boldea urma să dea declaraţii despre activitatea sa aşa-zis infracţională, creează mari semne de întrebare", a declarat aocatul Alexandru Chiciu.

La termenul de marţi de la Curtea de Apel Iaşi, Mihai Boldea a cerut judecătorului să grăbească procesul, întrucât nu mai suportă regimul de detenţie.

Totodată, el a spus că s-a săturat să tot vină în sala de judecată ca să afle că nu sunt îndeplinite procedurile, întrucât alte persoane judecate în acelaşi dosar nu pot fi aduse la Iaşi.

Boldea a acuzat conducerea Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor, care nu ar fi adus la Iaşi un alt inculpat, întrucât acesta ar fi implicat şi într-un alt dosar.

"De regulă, se spune că noi, avocaţii, tergiversăm dosarele. În această situaţie este exact invers, cerem să fim audiaţi, să prezentăm probele şi să ne judecăm", a mai spus avocatul Alexandru Chiciu.

Potrivit unor surse judiciare, Mihail Boldea ar fi sedus-o pe procuroarea Mihaela Agheniţei, în timpul unei anchete în care era martor denunţător, iar magistratul "s-a îndrăgostit sincer" de fostul deputat, motiv pentru care l-a chemat la DNA Galaţi în medie de zece ori pe lună, timp de şapte luni.

Procuroarea Mihaela Agheniţei, de la Parchetul Tribunalului Brăila, care a fost detaşată temporar la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) Galaţi şi a trimis în judecată două persoane pentru trafic de influenţă, într-un dosar în care fostul deputat Mihail Boldea a fost martor denunţător, este urmărită penal pentru favorizarea infractorului. Începerea urmăririi penale a fost dispusă în 22 martie de Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) - Serviciul Teritorial Galaţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici