BOMBĂ de aviaţie de 100 de kilograme, descoperită pe un şantier din Galaţi. Oamenii din apropierea zonei, sfătuiţi să îşi părăsească locuinţele

Un obuz de aviaţie de aproximativ o sută de kilograme din cel de-al doilea război mondial a fost descoperit, joi, pe un şantier din municipiul Galaţi, unde se construieşte un mall, reprezentanţii Primăriei spunând că persoanele care locuiesc în zonă vor fi evacuate.

1423 afișări
Imaginea articolului BOMBĂ de aviaţie de 100 de kilograme, descoperită pe un şantier din Galaţi. Oamenii din apropierea zonei, sfătuiţi să îşi părăsească locuinţele

BOMBĂ de aviaţie de 100 de kilograme, descoperită pe un şantier din Galaţi. Locuitorii din zonă vor fi evacuaţi (Imagine: Octav Ganea/ Arhiva Mediafax Foto)

UPDATE: Poliţiştii şi jandarmii din municipiul Galaţi au început procedurile de evacuare a persoanelor care locuiesc pe bulevardul George Coşbuc, în apropierea şantierului unde se construieşte un mall şi unde, joi, a fost găsit un obuz de aviaţie de aproximativ o sută de kilograme.

Astfel, oamenii legii merg din casă în casă şi îi sfătuiesc pe locuitori să îşi părăsească locuinţele până la ora 16.00 şi să ia cu ei animalele de companie, precum şi bunuri sau obiecte importante.

De asemenea, oamenii sunt sfătuiţi să îşi acopere ferestrele cu pături în eventualitatea producerii unei explozii, ca urmare a detonării obuzului.

UPDATE Obuzul de aproximativ o sută de kilograme a fost descoperit pe un şantier de pe bulevardul George Coşbuc din Galaţi, unde se construieşte un mall.

Imediat la faţa locului au ajuns pirotehniştii, care au izolat zona, reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Galaţi spunând că există posibilitatea ca bomba să fie detonată la faţa locului, pentru că transportul acesteia ar presupune riscuri mari.

"Urmează ca autorităţile locale, în colaborare cu echipa de pirotehnişti ISU de la Ciolpani, care se află în drum spre Galaţi, să decidă ce se va întâmpla în acest caz. Există posibilitatea ca bomba să fie detonată pe loc din cauza riscurilor presupuse de mutarea bombei, ceea ce va impune evacuarea localnicilor din zonă. În acest caz se poate impune sistarea oricăror activităţi şi evacuarea pe o rază de un kilometru şi se va crea un dispozitiv de evacuare în acestă situaţie", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Galaţi, Eugen Chiriţă.

În apropiere de locul respectiv se află patinoarul din Galaţi, mai multe unităţi comerciale, dar şi locuinţe.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Galaţi, Marius Costache, a spus că obuzul se află la o adâncime de doi metri şi jumătate - trei metri, prins în nisip, unde a fost îngropat alături de alte bombe, el precizând în zona respectivă a funcţionat, în timpul războiului, un aerodrom militar.

El a precizat că persoanele care locuiesc în zonă vor fi evacuate pe o distanţă de un kilometru.

Prezent la faţa locului, primarul municipiului Galaţi, Marius Stan, a declarat că Primăria va lua toate măsurile de susţinere a acţiunilor de evacuare a zonei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici