Borbely: Canalul Bucureşti-Dunăre, viabil dacă vine cineva cu banii într-un parteneriat public-privat

Ministrul Mediului, Borbely Laszlo, a declarat joi, la Bistriţa, că proiectul canalului Bucureşti - Dunăre se va putea realiza doar "dacă vine cineva cu banii într-un parteneriat public-privat".

279 afișări
Imaginea articolului Borbely: Canalul Bucureşti-Dunăre, viabil dacă vine cineva cu banii într-un parteneriat public-privat

Laszlo Borbely (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax foto)

Borbely Laszlo a fost întrebat ce părerea are despre noua magistrală, canalul Bucureşti - Dunăre.

"În ce priveşte magistrala, trebuie să analizăm. Nu este numai această magistrală. Se discută de canalul Siret-Bărăgan care ar rezolva, de exemplu, problema agricolă în acea zonă. Sunt investiţii foarte mari, de sute de milioane de euro", a spus Borbely.

În ceea ce priveşte canalul Bucureşti - Dunăre, Borbely a spus: "Aici va fi viabil dacă vine cineva cu banii într-un parteneriat public-privat şi atunci fiecare apreciază care sunt beneficiile. În momentul de faţă, fără un asemenea investitor, nu se va putea face".

Lucrările la canalul Bucureşti - Dunăre au fost începute în 1986, dar au fost sistate după 1989.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici