Borbely: Programele Rabla şi Casa Verde, două proiecte de succes care vor continua

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Laszlo Borbely, a anunţat, marţi, la Craiova, că atât Programul Rabla, cât şi Programul Casa Verde vor continua, apreciind că acestea sunt unele de "succes".

64 afișări
Imaginea articolului Borbely: Programele Rabla şi Casa Verde, două proiecte de succes care vor continua

Borbely: Programele Rabla şi Casa Verde, două proiecte de succes care vor continua (Imagine: Andreea Balaurea/Mediafax Foto)

Ministrul Mediului a spus, la o întâlnire cu primarii din judeţul Dolj, că programele guvernametale Rabla şi Casa Verde sunt unele de succes.

"Avem două proiecte de succes. Mă refer la programul Rabla şi la Casa Verde». În cazul programulului Rabla, în momentul de faţă sunt 165.000 de maşini casate, scoase din piaţă, şi circa 40.000 de maşini noi, cumpărate. Mulţi mi-au spus să nu intrăm în această zonă cu tichete, cu vouchere care au o piaţă liberă. Dar trebuie să-l faci interesat pe cetăţean", a afirmat Borbely.

El a ţinut să atragă atenţia persoanelor care deţin vouchere valorice pentru programul Rabla că acestea sunt valabile până la sfârşitul lunii noiembrie.

"Programul a început bine şi înseamnă şi protecţia mediului, şi un ajutor direct. Programul va continua şi anul viitor, însă mesajul meu este ca voucherele să fie valorificate până la 25 noiembrie, pentru că-şi pierd valabilitatea", a mai spus ministrul Mediului.

Totodată, Borbely a povestit cum un ales local i-ar fi telefonat pentru a-i cere ajutorul ca să vândă zece tichete valorice.

"Un viceprimar dintr-un judeţ m-a sunat şi mi-a spus: «domnule Borbely, văd că aţi semnat acest tichet valoric. Am vreo zece tichete adunate. Nu ştiţi pe cineva care să cumpere aceste tichete?». I-am spus că nu mă ocup încă de vânzarea de tichete, dar este o idee bună", a spus Borbely.

În ceea ce priveşte programul Casa Verde, el a spus că zece primării din Dolj au accesat deja fonduri în baza acestui program şi a anunţat că o nouă sesiune pentru depunerea de proiecte pentru acest program va începe în scurt timp.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici