Botiş: Cazurile de violenţă în familie, verificate de echipe multidisciplinare şi interinstituţionale

Cazurile de violenţă în familie vor fi verificate de către echipe multidisciplinare şi interinstituţionale, pe baza unor proceduri de lucru valabile în fiecare judeţ, a declarat, miercuri, ministrul Muncii, Ioan Botiş.

120 afișări
Imaginea articolului Botiş: Cazurile de violenţă în familie, verificate de echipe multidisciplinare şi interinstituţionale

Botiş: Cazurile de violenţă în familie, verificate de echipe multidisciplinare şi interinstituţionale (Imagine: Ovidiu Micsik/Mediafax Foto)

"Am creat un cadru unitar de abordare a problemelor în familie, în special a violenţei în familie şi a abordării cazuisticii copilului într-o familie. Lucrul cel mai important este că la nivel naţional se va acţiona după aceleaşi proceduri de lucru, ce va fi la un judeţ din sudul României va fi şi într-un judeţ din nord. Vor fi echipe multidisciplinare şi interinstituţionale, să reacţioneze la ceea ce se întâmplă în cazul violenţei în familie", a spus ministrul, la finalul şedinţei de miercuri a Guvernului.

Executivul a anunţat, în toamna anului trecut, că va aloca, în intervalul 2010-2012, aproape două milioane lei pentru derularea unui program de intervenţii în cazuri de violenţă în familie, prin înfiinţarea şi dezvoltarea unor servicii speciale ale direcţiilor judeţene de asistenţă socială şi protecţia copilului.

"Proiectul se derulează în felul următor: copilul, persoana adultă sau familia semnalează printr-un telefon, de exemplu, problema cu care se confruntă. Direcţia judeţeană de asistenţă socială şi protecţia copilului trimite la faţa locului o echipă mobilă, care acordă consiliere şi conduce persoana sau copilul agresat la spital, dacă este cazul, sau la o altă instituţie", a explicat atunci Guvernul.

Pentru acest program sunt alocate 1,86 milioane lei, din care 200.000 lei în 2010 şi câte 830.000 lei în 2011 şi 2012.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici