Botoşani: Adolescentul dispărut la inundaţii a fost găsit mort, bilanţul morţilor a ajuns la şapte

Adolescentul în vârstă de 15 ani dat dispărut în urma inundaţiilor puternice de luni seară din judeţul Botoşani a fost găsit mort marţi la prânz în municipiul Dorohoi, bilanţul morţilor ajungând astfel la şapte.

85 afișări
Imaginea articolului Botoşani: Adolescentul dispărut la inundaţii a fost găsit mort, bilanţul morţilor a ajuns la şapte

Botoşani: Adolescentul dispărut la inundaţii a fost găsit mort, bilanţul morţilor a ajuns la şapte (Imagine: Vargyasi Levente/Arhiva Mediafax Foto)

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Botoşani, Dorina Lupu, a declarat că adolescentul dat dispărut în inundaţiile produse luni seară în judeţ a fost găsit mort, în municipiul Dorohoi.

Potrivit unui bilanţ al ISU Botoşani, marţi, la ora 06.00, aproape o mie de gospodării, precum şi 2.370 de hectare de păşuni şi 1.845 de hectare de teren arabil au fost inundate în urma revărsării apelor. Totodată, din cauza inundaţiilor au fost evacuate 1.768 de persoane, aproape 40 de animale au fost luate de ape, iar 221 de kilometri de drumuri au fost avariate.

Astfel, în municipiul Dorohoi şase persoane au murit, una este în continuare dată dispărută, 1.075 de persoane au fost evacuate, 20 animale au fost luate de ape, 300 de gospodării, 200 de anexe şi 500 de hectare de păşuni au fost inundate, 400 de hectare de teren arabil au fost distruse, 30 de kilometri de drumuri au fost avariate, 25 agenţi economici şi zece instuituţii publice au fost afectate, iar două poduri distruse.

În comuna Şendriceni, 290 de persoane au fost evacuate, 154 de gospodării, 410 anexe, 110 de hectare de păşuni şi 220 de hectare de teren arabil au fost inundate, un pod şi 63 de podeţe au fost distruse, iar 25 de kilometri de drumuri au fost afectate.

Un număr de 62 de persoane au fost evacuate în localitatea Hilşeu Horia, de asemenea, 150 de gospodării, 250 de anexe, 400 de hectare de teren şi 300 de hectare de teren arabil au fost inundate, un pod şi 25 de podeţe au fost distruse, iar 20 de kilometri de drumuri au fost avariate. Totodată, cinci operatori economici şi o instituţie publică au fost afectate şi şase stâlpi de electricitate s-au prăbuşit.

În comuna Pomârla, 35 de persoane au fost evacuate, zece animale moarte, 500 de hectare de teren şi de păşuni afectate.

În localitatea Ibăneşti o persoană s-a înecat, 30 de persoane au fost evacuate, cinci animale au fost luate de viituri, iar zeci de gospodării şi sute de hectare de teren au fost afectate, două poduri şi 70 de podeţe fiind distruse.

Alte 20 de persoane au fost evacuate, 50 de gospodării au fost inundate şi sute de hectare au fost afectate de ape în localitatea Cândeşti.

În comuna Vârful Câmpului, au fost evacuate 40 de persoane, de asemenea în oraşul Flămânzi trei persoane au fost evacuate, 125 de gospodării inundate, un pod şi trei podeţe distruse şi trei kilometri de drumuri şi peste 350 de hectare de pământ au fost inundate.

În comuna Tudora, două locuinţe au fost evacuate, trei gospodării inundate, un pod şi trei podeţe avariate. În comuna Suliţa, trei gospodării au fost inundate, 20 de kilometri de drumuri comunale au fost afectate şi 40 de hectare de teren au fost inundate.

Marţi după-amiază, la Dorohoi este aşteptat să sosească premierul Emil Boc, împreună cu mai multţi miniştri, pentru a evalua situaţia din teren, în urma inundaţiilor puternice care au afectat mai multe localităţi din judeţul Botoşani. Înainte, prim-ministrul se va afla în două localităţi din judeţul Suceava, grav afectate de revărsarea apelor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici