Brancardierul de la Morga din Slatina şi alţi şase traficanţi de droguri, reţinuţi de procurorii DIICOT/ Traficanţii au vândut droguri copiilor, victimele ajungând la spital

Şapte dintre membrii reţelei de trafic de droguri din Slatina, destructurată de procurorii DIICOT şi poliţişti, au fost reţinuţi, în timpul nopţii de marţi spre miercuri, pentru 24 de ore. Printre aceştia se numără şi liderul grupării, brancardierul de la Morga din Slatina.

2078 afișări
Imaginea articolului Brancardierul de la Morga din Slatina şi alţi şase traficanţi de droguri, reţinuţi de procurorii DIICOT/ Traficanţii au vândut droguri copiilor, victimele ajungând la spital

Brancardierul de la Morga din Slatina şi alţi şase traficanţi de droguri, reţinuţi de procurorii DIICOT

Cei şapte reţinuţi sunt Marius-Ionuţ Iordache, zis "Atomenu", liderul grupării, şi Ana Lilea, partenera acestuia, dar şi Marius-Ionuţ Manda, Claudiu-Silviu Manda, Petrişor-Rareş Denghel, Cezar-Bogdan Jumate şi Ilie-Leonard Lale, zis "Doc" sau "Leo", brancardierul de la Morga Slatina.

Procurorii DIICOT urmează să ceară miercuri mandate de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele celor reţinuţi.

Şase percheziţii domiciliare au fost efectuate marţi dimineaţă de procurorii DIICOT Olt, împreună cu poliţiştii şi jandarmii, la Slatina, pentru destructurarea reţelei de trafic de droguri de mare risc. 53 de persoane au fost aduse pentru audieri la sediul SCCO Olt.

Surse din rândurile anchetatorilor au declarat corespondentului Mediafax că grupul de traficanţi a fost constituit în cursul anului 2016 de un bărbat din Slatina, Marius-Ionuţ Iordache, zis "Atomenu", ajutat de o femeie, tot din municipiu. Ulterior, alte 13 persoane s-au alăturat grupării, acestea ocupându-se de vânzarea substanţelor psihoactive.

Printre traficanţi se numără un brancardier de la Morga Spitalului Slatina, Ilie-Leonard Lale, zis "Doc" sau "Leo" şi partenera acestuia, o asistentă a unităţii spitaliceşti, Cristina-Oana Dinu.

Procurorii şi poliţiştii au ridicat din locuinţa brancardierului de la Morga Slatina şi a asistentei 150.000 lei şi peste 6.000 de euro.

Ilie-Leonard Lale şi Cristina-Oana Dinu, la care au avut loc marţi percheziţii, aveau în locuinţă şi droguri.

De asemenea, asistenta ar fi încercat să scape de droguri aruncându-le la toaletă.

Conform surselor citate, membrii reţelei de trafic de droguri îşi desfăşurau activitatea în zona Colegiului Naţional Vocaţional ”Nicolae Titulescu” din Slatina şi în zona Pieţei Progresul.

Anchetatorii au reuşit să identifice şi 37 de consumatori.

Slatina: Traficanţii ridicaţi de DIICOT au vândut droguri copiilor, victimele ajungând la spital

Victimele reţelei de trafic de droguri din Slatina, multe dintre ele elevi, ajungeau în dese rânduri la spital în stare gravă, din cauza substanţelor pe care le ingerau, fiind vorba de plante de salvie amestecate cu acetonă ori alcool etilic, spun anchetatorii.

Procurorii DIICOT spun că, în momentul în care primeau o comandă, membrii grupului se deplasau cu autoturismele în diferite zone din municipiul Slatina unde livrau comenzile, încasând sume între 10 şi 25 lei, în funcţie de produs, respectiv ţigarete confecţionate sau produse cu materiale vegetale.

De asemenea, potrivit anchetatorilor, în momentul în care liderul grupării, Marius Ionuţ Iordache, zis ”Atomenu”, avea dificultăţi în procurarea substanţelor cu efecte psihoactive, de pe raza municipiului Craiova, partenerii săi, Ana Lilea şi Marius Ionuţ Manda, îşi produceau singuri substanţe cu efecte psihoactive prin amestecarea plantelor de salvie cu acetonă ori alcool etilic.

Astfel, produsul creat avea efecte psihoactive diferite decât substanţele psihoactive cumpărate de pe raza municipiului Craiova. Din acest motiv, consumatorii, mulţi dintre ei elevi ai unor şcoli din Slatina, ajungeau în stare gravă la spital.

”În urma investigaţiilor efectuate în cauză s-a constatat că respectivele produse comercializate de către membrii grupului au provocat consumatorilor de astfel de produse, în special minori, stări de somnolenţă, de debarasare de la viaţa cotidiană, fie pe termen scurt fie pe termen lung iar mulţi dintre aceştia au avut perioade în care, după consumarea acestor produse, au fost internate în stare gravă în unităţi spitaliceşti”, se arată într-un comunicat remis de DIICOT.

Şapte dintre membrii grupului au fost reţinuţi de procurori: Marius-Ionuţ Iordache, zis ”Atomenu”, liderul grupării, şi Ana Lilea, partenera acestuia, Marius-Ionuţ Manda, Claudiu-Silviu Manda, Petrişor-Rareş Denghel, Cezar-Bogdan Jumate şi Ilie-Leonard Lale, zis ”Doc” sau ”Leo”, brancardierul de la Morga Slatina.

Ei sunt acuzaţi de constituire grup infracţional organizat, trafic de droguri de risc şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

Bazele grupului de traficanţi au fost puse începând cu luna februarie 2016, de către Marius-Ionuţ Iordache, zis ”Atomenu”, şi Ana Lilea, partenera acestuia, Marius-Ionuţ Manda, Claudiu-Silviu Manda. Ulterior, la grup ulterior au aderat Cezar Bogdan Jumătate, Rareş Petrişor Denghel şi Lale Ilie Leonard.

”Drogurile şi substanţele susceptibile de a avea efecte psihoactive erau procurate de pe raza municipiului Craiova sau prin plasarea unor comenzi online pe diverse site-uri, iar ulterior erau preparate, ambalate şi comercializate către diverse persoane de pe raza judeţelor Olt şi Vâlcea. S-a reţinut că membrii grupului distribuiau produsele atât în zona Progresul, cât şi în zona unei şcoli generale şi a unui liceu”, susţin anchetatorii.

Potrivit DIICOT, din luna februarie 2016 , inculpaţii au comercializat peste zece kilograme de droguri şi substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive, în valoare de peste 300.000 lei, către diverse persoane de pe raza judeţului Olt.

În urma percheziţiilor domiciliare, desfăşurate marţi, anchetatorii au ridicat diverse cantităţi de droguri, un pistol cu bile calibrul 4,5 milimetri şi sumele de 163.800 lei, 100 dolari şi 6.350 euro.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici