Braşov: Bărbatul care a accidentat grav o femeie gravidă pe o trecere de pietoni, condamnat definitiv

Bărbatul care a accidentat grav o femeie gravidă pe o trecere de pietoni din localitatea braşoveană Cristian, în luna mai 2015, femeia fiind în continuare în comă, a fost condamnat definitiv la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare.

1377 afișări
Imaginea articolului Braşov: Bărbatul care a accidentat grav o femeie gravidă pe o trecere de pietoni, condamnat definitiv

Braşov: Bărbatul care a accidentat grav o femeie gravidă pe o trecere de pietoni, condamnat definitiv (Imagine: Shutterstock)

Liviu Neculicioiu, de 44 de ani, funcţionar public în cadrul Primăriei Cristian, a fost arestat preventiv în 21 mai 2015, iar din 22 august a fost plasat în arest la domiciliu. În 3 august, bărbatul a fost trimis în judecată de procurorii Parchetului Judecătoriei Braşov, pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice şi vătămarea fătului. El şi-a recunoscut vina în faţa judecătorilor, iar în 11 septembrie a fost condamnat de Judecătoria Braşov la doi ani şi trei luni de închisoare cu suspendare.

Procurorii şi soţul femeii, paramedicul SMURD Laurenţiu Ganea, au contestat decizia, iar marţi, judecătorii Curţii de Apel Braşov au decis condamnarea lui Neculicioiu la doi ani şi patru luni de închisoare cu executare, decizia fiind definitivă. În ceea ce priveşte daunele morale, magistraţii au menţinut decizia Judecătoriei Braşov prin care asiguratorul inculpatului trebuie să plătească soţului femeii, Laurenţiu Ganea, suma de 10.000 de lei daune civile şi 60.000 de euro daune morale.

Accidentul a avut loc, în 18 mai 2015, pe DN 73, în localitatea Cristian, când femeia, Iulia Ganea, de 26 de ani şi însărcinată în opt luni, traversa strada pe trecerea de pietoni, alături de soţul său, paramedic SMURD. Bărbatul îşi ţinea soţia de mână când au fost loviţi de o maşină care circula cu viteză, însă doar femeia a fost rănită, astfel că el i-a acordat primul ajutor şi şi-a anunţat colegii să intervină.

În urma accidentului, femeia a suferit un traumatism cranian sever, fiind găsită în comă, precum şi mai multe traumatisme la şold şi la picioare. Ea a fost transportată la Spitalul Judeţean Braşov, unde i s-a făcut o operaţie de cezariană, bebeluşul fiind în stop-cardiorespirator. Bebeluşul a murit după două zile de la naştere, la Maternitatea Braşov.

De asemenea, anchetatorii au stabilit că bărbatul avea o alcoolemie de 1,70 grame/litru de alcool pur în sânge la prima probă şi de 1,55 grame/litru de alcool pur în sânge la a doua probă.

În prezent, Iulia Ganea se află în continuare în comă. Ea a fost transferată de la Spitalul Judeţean Braşov la Spitalul "Bagdasar Arseni" din Bucureşti, iar acum este internată la o clinică privată din Sibiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici