Braşov: Femeie însărcinată, rănită grav pe o trecere de pietoni. Copilul, născut prin cezariană

O femeie însărcinată în opt luni a ajuns în comă la Spitalul Judeţean Braşov, luni la prânz, după ce a fost lovită de un autoturism pe o trecere de pietoni din localitatea Cristian, copilul fiindu-i scos prin operaţie de cezariană.

398 afișări
Imaginea articolului Braşov: Femeie însărcinată, rănită grav pe o trecere de pietoni. Copilul, născut prin cezariană

Braşov: Femeie însărcinată, rănită grav pe o trecere de pietoni. Copilul, născut prin cezariană (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, cpt. Ciprian Sfreja, femeia, însărciantă în opt luni, s-a angajat în traversarea străzii pe o trecere de pietoni pe DN73, în dreptul localităţii Cristian, fiind lovită de un autoturism.

"Femeia, în vârstă de aproximativ 27-28 de ani, însărcinată în opt luni, a suferit un traumatism cranian sever, fiind găsită în comă, precum şi mai multe traumatisme la şold, la membrele inferioare. A intervenit o ambulanţă cu medic şi a fost transportată la Spitalul Judeţean Braşov, unde i-a fost scos copilul prin operaţie de cezariană, bebeluşul fiind în stop-cardiorespirator“, a declarat Sfreja.

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Obstetrică şi Ginecologie Braşov, dr. Valeria Badea, a spus că o echipă mixtă formată din doi medici ginecologi, medic neonatolog şi asistentă s-au deplasat la Spitalul Judeţean Braşov în regim de urgenţă, pentru a salva copilul.

"Copilul, un băieţel de 2,700 grame, se află acum internat la ATI. Este în stare gravă, a fost adus cu incubatorul pentru că era în stop cardiorespirator şi nu suntem foarte optimişti. Bebeluşul a fost scos prin operaţie de cezariană, fiind în suferinţă fetală, adică placenta era dezlipită parţial“, a spus dr. Badea.

Reprezentantul Maternităţii Braşov a spus că s-a făcut tot ce s-a putut din punct de vedere medical. "A fost o mobilizare şi o muncă în echipă, împreună cu cei de la Spitalul Judeţean. Din punct de vedere medical nu se putea face o mobilizare mai bună. Când a ajuns ambulanţa cu pacienta, echipa noastră mobilă era deja acolo. Totul s-a derulat foarte rapid. A fost un caz extrem de greu, dramatic“, a mai spus dr. Badea.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici