Braşov intră în scenariul roşu, după ce incidenţa cazurilor de COVID-19 a depăşit 3 la mia de locuitori. Măsurile luate de autorităţi

  • După Cluj, şi Braşov intră în scenariu roşu.
  • Incidenţa infectării cu SARS-CoV-2 a depăşit 3 la mia de locuitori.
  • Restaurantele, cluburile şi spectacolele şi-au suspendat activitatea.
  • Creşele şi grădiniţele vor fi deschise, iar şcolile îşi vor muta activitatea în mediul online.
  • Comunele Cristian şi Sânpetru au intrat în scenariu roşu, având cumulat 10.000 de locuitori.
6282 afișări
Imaginea articolului Braşov intră în scenariul roşu, după ce incidenţa cazurilor de COVID-19 a depăşit 3 la mia de locuitori. Măsurile luate de autorităţi
Municipiul Cluj-Napoca a intrat în scenariul roşu la 4 zile după ce localurile au funcţionat la o capacitate de 30%. Acum, Braşov se află în scenariu roşu şi este în topul judeţelor în care au fost depistate cazuri noi de Covid-19.
 
Opt localităţi înregistrează, conform DSP Braşov, o incidenţa a cazurilor de Covid-19 ce a depăşit 3 la mia de locuitori. Comunele Cristian şi Sânpetru au intrat, de asemenea, în scenariu roşu. Împreună au aproximativ 10.000 de locuitori. 
 
Potrivit Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, măsura intră în vigoare de astăzi şi presupune închiderea restaurantelor, a cafeneleor şi a cinematografelor, iar circulaţia va fi restricţionată.
 
La fel, Instituţiile de spectacole, cluburile şi sălile pentru jocuri de noroc îşi vor suspenda activitatea cu publicul. Biletele plătite cu mult timp în urmă vor fi returnate, iar spectactacolele se vor muta în online
 
Măsura va fi valabilă 14 zile. Excepţie fac hotelurile şi pensiunile.
 
Cât despre educaţie, pentru următoarele două săptămâni vor rămâne deschise creşele şi grădiniţele, iar la şcoală vor merge doar elevii din ciclul primar (clasele pregătitoare-IV). La celelalte clase, şcoala se va desfăşura online. Învăţământul preuniversitar poate să îşi continue activitatea în condiţii de siguranţă epidemiologică pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici