Braşov: Zeci de persoane au rămas cu conturile bancare goale - VIDEO

Câteva zeci de persoane care aveau depozite la o bancă din Braşov au reclamat că le-au fost golite conturile, în care se aflau sume mari de bani, numai din verificarea a şase reclamaţii stabilindu-se că prejuduciul este de peste un milion de lei.

99 afișări
Imaginea articolului Braşov: Zeci de persoane au rămas cu conturile bancare goale - VIDEO

Braşov: Zeci de persoane au rămas cu conturile bancare goale (Imagine: Thomas Dan/Mediafax Foto)

Inspectoratul de Poliţie al Judeţului (IPJ) Braşov a anunţat, miercuri, că poliţiştii au cinci suspecţi în cazul sesizat la sucursala din Braşov a Credit Europe Bank, printre suspecţi fiind şi o persoană din conducerea băncii.

Conform sursei citate, Poliţia a fost sesizată în 5 august de către reprezentanţii sucursalei Braşov a Credit Europe Bank cu privire la faptul că s-au retras în mod ilegal sume de bani din conturile unor clienţi.

Până în prezent, poliţiştii au cinci suspecţi în acest caz: o persoană din conducerea sucursalei, trei operatori ghişeu şi un casier, care sunt cercetaţi în stare de libertate, pentru fals informatic şi fraudă informatică.

"Imediat după sesizare, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor s-au deplasat la sediul sucursalei şi au solicitat declanşarea unui audit bancar. Conform raportului de audit parţial, din patru conturi bancare a fost retrasă, în mod ilegal, suma de 365.000 de lei", a declarat, miercuri, comisar şef Liviu Naghi, purtător de cuvânt al IPJ Braşov.

În urma verificărilor s-a stabilit că în cursul lunii iulie cei cinci suspecţi ar fi accesat cele patru conturi ale clienţilor şi au efectuat operaţiuni bancare fără autorizarea acestora, în scopul însuşirii fără drept a mai multor sume de bani, totalizând 365.000 de lei.

"Conform prevederilor legale, s-a propus declinarea competenţei în acest dosar, către DIICOT - Serviciul Teritorial Braşov, dosarul fiind înaintat acestei unităţi, în data de 9 august", a mai spus Naghi.

Până în prezent, unsprezece clienţi ai băncii au sesizat Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Braşov că le-au dispărut banii din conturi, cele mai mari sume retrase din conturile unor persoane fiind de 204.000 de lei şi 73.000 de euro.

Video Stirileprotv.ro

În urma sesizărilor primite, CJPC Braşov a aplicat băncii o sancţiune de 50.000 şi a dispus ca în timp de 15 zile să restituie clienţilor banii.

De asemenea, banca va mai fi amendată cu câte 50.000 pentru fiecare sesizare făcută de către clienţi în legătură cu dispariţia banilor din conturi.

Comisarul şef adjunct al CJPC, Ionel Spătaru, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX, că în acest caz conducerea instituţiei bancare a făcut plângere penală împotriva unei angajate a băncii, care ar fi responsabilă pentru prejudiciul creat, evaluat la cel puţin un milion de lei.

Spătaru mai spunea că frauda a fost descoperită după ce mai multe persoane care aveau depozite la banca respectivă au mers să extragă bani, fiind informaţi la ghişeu că nu au niciun leu în cont, deşi ei aveau sume importante de bani.

Până în prezent au fost verificate o parte dintre reclamaţii, stabilindu-se că prejudiciul creat este de peste un milion de lei, însă numărul plângerilor din partea clienţilor păgubţi continuă să crească.

Într-un comunicat transmis miercuri, Credit Europe Bank arată că a început, la 30 iulie, o anchetă internă pentru investigarea sesizărilor primite din partea unor clienţi care au reclamat că le-au dispărut banii din conturile deschise la sucursala Braşov.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici