Braşovenii vor rămâne fără apă timp de o zi din cauza unei defecţiuni la o conductă: "Există o avarie majoră"

Aproape întreg municipiul Braşov va rămâne, timp de 24 de ore, în cursul zilei de luni, fără apă potabilă, după ce conducta de alimentare cu apă a oraşului a suferit o avarie majoră, transmite cortespondentul MEDIAFAX.

830 afișări
Imaginea articolului Braşovenii vor rămâne fără apă timp de o zi din cauza unei defecţiuni la o conductă: "Există o avarie majoră"

Braşovenii vor rămâne fără apă timp de o zi din cauza unei defecţiuni la o conductă: "Există o avarie majoră" (Imagine: Shutterstock)

Potrivit directorului de exploatare din cadrul Comapniei Apa, Teodor Sava, conducta care aduce apa de la râul Tărlung şi care alimentează municipiul Braşov a suferit o avarie majoră care este imposibil de reparat sub presiune.

"Există o avarie majoră la conducta care aduce apa de la Tărlung. S-a încercat repararea acestei sub presiune, dar nu s-a putut repara", a spus reprezentantul Companiei Apa.

Deoarece pentru golirea conductei este nevoie de circa 8-9 ore, braşovenii vor rămâne fără apă potabilă timp de aproximativ 24 de ore, începând din noaptea de duminică spre luni, de la orele 24.00, potrivit sursei citate.

"Compania APA Braşov anunţă că a survenit o avarie majoră pe artera principală (DN 1000mm) ce alimentează cu apă potabilă municipiul Braşov. Remedierea avariei poate fi făcuta numai după întreruperea furnizării apei potabile prin această conductă", se arată, sâmbătă, într-un comunicat al companiei.

Astfel, vor rămâne fără apă cartiereler Noua, Astra, Zona Temelia, Gării, Centrul Istoric; Centrul Civic; Cartierul Provinciilor, zona care delimitează str.: 13 Decembrie.- M.Viteazul (până la Plevnei) - A.Vlaicu; zona care delimitează str.: B-dul 15 Noiembrie - E.Varga - M.Basarab şi zona care delimitează str.: 13 Decembrie- Grivitei - Vulcan - T.Vladimirescu. Vor fi afectate nivelele superioare ale imobilelor din zonele Cartierul Florilor, Cartierul Scriitorilor, Cartierul Craiter şi Cartierul Tractorul.

Compania Apa Braşov anunţă cetăţenii din zonele afectate de întreruperea furnizării apei potabile ca, în timp util, să îşi asigure o rezervă mininimă de apă necesară pentru nevoile personale.

"În acest interval de timp, Compania Apa Braşov va asigura în regim de urgenţă necesarul de apă al tuturor clienţilor afectaţi de întrerupere, în cazul în care aceştia solicită apă. La adresele specificate de către clienţi se vor deplasa cisterne speciale cu apă", se mai anunţă în comunicat.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici