Braşovul vrea să intre în Cartea Recordurilor. "Cel mai mare lanţ de oameni care citesc" a depăşit cifra necesară pentru a bate recordul | FOTO

"Cel mai mare lanţ de oameni care citesc" de la Braşov a depăşit cifra necesară pentru a intra în Cartea Recordurilor. Organizatorii au anunţat că manifestarea încă nu s-a încheiat, pentru a se asigura că nu vor fi probleme la omologare, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1337 afișări
Imaginea articolului Braşovul vrea să intre în Cartea Recordurilor.  "Cel mai mare lanţ de oameni care citesc" a depăşit cifra necesară pentru a bate recordul | FOTO

Braşovul vrea să intre în Cartea Recordurilor cu cel mai mare lanţ de oameni care citesc. Persoane din întreaga ţară pot participa la ineditul eveniment până la ora 19.00

Recordul actual, de 3.071 de persoane, deţinut de un oraş din India, a fost doborât, duminică seara, la Braşov. La eveniment au participat mii de oameni din întreaga ţară.

"Suntem deja la 3.100. Se continuă, pentru că s-ar putea să fie anumite persoane pe care le vor descalifica. Mai mult, ne interesează să stabilim un record cât mai mare. Mai sunt oameni la rând. Cât timp mai sunt persoane în lanţ, mai stăm. Avem motiv de bucurie", a declarat, corespondentului MEDIAFAX, Alexandru Creţu, organizatorul manifestării.

Lanţul de oameni care citesc la Braşov va intra în Cartea Recordurilor la capitolul ”Most people in a reading relay”.

Lectura a început la prânz, în centrul municipiului. Fiecare participant a citit o frază din cartea "Desculţ”, a lui Zaharia Stancu. Manifestarea prin care se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Cărţii şi Centenarul Marii Unirii este organizată de Asociaţia C’Art Fest, cu sprijinul Primăriei Braşov şi al Academiei Forţelor Aeriene “Henri Coandă”.

În cazul în care ar fi existat o pauză mai mare de zece secunde între doi cititori, încercarea de a intra în Cartea Recordurilor ar fi eşuat.

Participantul cu numărul 3.072, o tânără, se va bucura de o experienţă inedită, un zbor deasupra Braşovului.

Peste o mie de persoane s-au adunat, duminică la prânz, în municipiul Braşov, să formeze lanţul uman pentru stabilirea recordului inedit. 

"În jurul orei 14.00, la faţa locului am trecut de o mie de persoane. Mai sunt oameni care aşteaptă. Dacă avem noroc şi dacă lumea are răbdare, batem şi recordul. Vremea e potrivită, este chiar soare, dacă era poate nu chiar atât de cald era un pic mai bine, dar este bine şi aşa. Pentru Cartea Recordurilor este nevoie de 3072 de persoane. Fiecare persoană care participă citeşte câte o propoziţie. Se ia prima propoziţie, apoi a doua, a treia şi aşa mai departe, fiecare câte o propoziţie din cartea <Desculţ>, de Zaharia Stancu. Evenimentul este organizat de Asociaţia C' Art Fest, Primaria Braşov ne-a spijinit, la fel ne-au fost alături şi cei de la Academia Forţelor Aeriene, au mai fost şi parteneri comerciali”, a declarat anterior corespondentului MEDIAFAX, Alexandru Creţu, organizatorul manifestării.

Potrivit acestuia, oamenii au răspuns extrem de pozitiv iniţiativei.

”Sunt foarte mulţi tineri, inclusiv clase de copii din întreaga ţară, de la Iaşi, Botoşani, de la Buzău. Nu contează de unde vin, contează să citească. Punctul de citire este unul singur, este în Piaţa Sfatului, de acolo se formează o coloană, iar fiecare persoană care citeşte face un pas în spate şi vine următorul", a spus Alexandru Creţu.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici