Brazilia suspendă exporturile de carne de vită către China după depistarea bolii vacii nebune

  • Brazilia, cel mai mare producător de carne de vită din lume, a oprit exporturile către China.
  • Decizia a venit după ce autorităţile au confirmat două cazuri „atipice“ de boala vacii nebune la două abatoare braziliene.
254 afișări
Imaginea articolului Brazilia suspendă exporturile de carne de vită către China după depistarea bolii vacii nebune

Brazilia suspendă exporturile de carne de vită către China după depistarea bolii vacii nebune

Brazilia este cel mai mare exportator de carne de vită, iar Brazilia este cel mai mare client al acestei ţări, scrie Financial Times, citat de ZF.

Cazurile sunt atipice deoarece boala a apărut „spontan şi sporadic, fără legătură cu ingerarea de nutreţuri contaminate“.

Boala vacii nebune este mortală pentru animale şi este transmisibilă la om.

De obicei, când în relaţia exportator mare - importator principal apar întreruperi, perturbările se simt la nivelul întregii pieţe mondiale.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici