Cod PORTOCALIU de polei. Autostrada Soarelui, ÎNCHISĂ duminică seara între Bucureşti şi Feteşti/ Fenomenul de ploaie îngheţată a paralizat o parte din trafic. Infotrafic: SITUAŢIA drumurilor - LIVE TEXT

Fenomenul de ploaie îngheţată, precum şi ninsorile din partea de sud-est a României au condus la blocaje de drumuri, printre acestea aflându-se şi principala legătură între Bucureşti şi Constanţa. Autostrada A2 a fost închisă, duminică la prânz, între Fundulea şi Drajna, pe ambele sensuri, din cauza condiţiilor meteo care au favorizat apariţia spontană a poleiului. La ora 15.00, CNAIR a decis să închidă tot tronsonul între Bucureşti şi Drajna, pe ambele sensuri de mers, pentru a evita accidentele.

7143 afișări
Imaginea articolului Cod PORTOCALIU de polei. Autostrada Soarelui, ÎNCHISĂ duminică seara între Bucureşti şi Feteşti/ Fenomenul de ploaie îngheţată a paralizat o parte din trafic. Infotrafic: SITUAŢIA drumurilor - LIVE TEXT

Circulaţie îngreunată pe DN11 Târgu Secuiec - Oneşti din cauza poleiului. Mai multe accidente s-au produs în zonă

UPDATE 19.30 Doar circulaţia pe Autostrada Soarelui, între Bucureşti şi Feteşti, mai este închisă

Duminică seara mai este închisă doar circulaţia pe A2, între Bucureşti şi Feteşti, iar pe DN 24, între Poieni şi Iaşi, a fost instituită restricţia de tonaj pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone. Sub cod portocaliu de polei mai sunt două judeţe.

Potrivit CNAIR, începând cu ora 19.00 s-a deschis circulaţia pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 21A, între localităţile Bărăganul (judeţul Brăila) şi Ţăndărei (judeţul Ialomiţa).

Circulaţia pe acest sector de drum a fost închisă din cauza fenomenelor meteorologice nefavorabile, drumul fiind afectat de fenomenul meteo de ploaie îngheţată care generează apariţia spontană a poleiului.

La această ora mai este închisă circulaţia pe A2, între Bucureşti şi Feteşti. De asemenea, pe DN 24, între Poieni şi Iaşi, a fost instituită restricţia de tonaj pentru autovehiculele cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone.

”Fenomenul meteo de ploaie îngheţată este foarte periculos, instalându-se şi afectând puternic siguranţa circulaţiei rutiere. Astfel, în funcţie de severitatea fenomenelor meteorologice, există posibilitatea închiderii unor sectoare de drumuri naţionale şi autostrăzi în zonele afectate”, arată CNAIR.

De asemenea, judeţele Constanţa şi Tulcea mai sunt cod portocaliu de polei, până la ora 20.30.

Administraţia Naţională de Meteorologie a anunţat precipitaţii moderate cantitativ, mai ales sub formă lapoviţă şi ninsoare, polei, şi vreme deosebit de rece în toată ţara, de luni dimineaţă până marţi la ora 21.00.

Potrivit ANM, temporar vor fi precipitaţii, mai ales sub formă lapoviţă şi ninsoare, în extindere treptată dinspre sud-vest. În jumătatea de sud a ţării şi la munte acestea vor fi în general moderate cantitativ.

Se va semnala polei sau gheţus, în special în sudul teritoriului, iar vântul va avea unele intensificări. Vremea se va menţine deosebit de rece, mai ales în regiunile extracarpatice.

UPDATE 15.00 La ora 15.00, CNAIR a decis să închidă tot tronsonul între Bucureşti şi Drajna, pe ambele sensuri de mers, pentru a evita accidentele

„Azi, 18 martie 2018, începând cu ora 15.00, se închide circulaţia rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe A2, între Bucureşti şi Drajna (km 9+500 – km 105+000) pe ambele sensuri din cauza fenomenului meteo de ploaie îngheţată care generează apariţia spontană a poleiului”, a transmis CNAIR.

Rută ocolitoare: Bucureşti - DN 3 – Fundulea – DN 3 - Lehliu - DN 3A - Drajna.

Patru drumuri naţionale, închise din cauza poleiului

Patru drumuri naţionale sunt închise pentru toate categoriile de autovehicule din cauza fenomenului de ploaie îngheţată care duce la apariţia poleiului.

Potrivit CNAIR, începând cu ora 15.00 s-a închis circulaţia rutieră pentru toate categoriile de autovehicule din cauza fenomenului meteo de ploaie îngheţată care generează apariţia spontană a poleiului pe următoarele sectoare de drumuri naţionale: DN 21, Brăila – Drajna (km 1+000 – km 105+000), DN 21 A, Bărăganu - Ţăndărei (km 0+000 – km 23+000), DN 22B, Brăila – Galaţi (km 2+200 – km 11+645) şi DN 2B, Vizireni - Şendreni (km 30+731 – km 125+571).

Fenomenul meteo de ploaie îngheţată este foarte periculos, instalându-se şi afectând puternic siguranţa circulaţiei rutiere.

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, duminică, atenţionări cod portocaliu de polei pentru municipiul Bucureşti şi judeţele Ialomiţa, Prahova, Argeş, Giurgiu, Brăila, Dâmboviţa, Teleorman, Buzău, Ilfov şi Călăraşi, în vigoare până la ora 18.00.


Potrivit CNAIR, începând cu ora 13.15 fusese închisă circulaţia rutieră pentru toate categoriile de autovehicule pe A2, între Fundulea şi Drajna (km 36+000 – km 105+000) pe ambele sensuri din cauza fenomenului meteo de ploaie îngheţată care generează apariţia spontană a poleiului.

”Fenomenul meteo de ploaie îngheţată este foarte periculos, instalându-se spontan şi afectând puternic siguranţa circulaţiei rutiere”, arată sursa citată.

Şoferii sunt sfătuiţi să folosească ruta ocolitoare Fundulea - DN 3 - Lehliu - DN 3A - Drajna.

”Precizăm că reprezentanţii CNAIR S.A. acţionează în permanenţă în toate zonele afectate, pentru a asigura desfăşurarea traficului rutier în condiţii de siguranţă. Facem din nou apel la conducătorii auto să circule prudent, să adapteze viteza la condiţiile din trafic, să plece la drum doar dacă au autovehiculele echipate corespunzător pentru condiţii de iarnă şi să se informeze în prealabil cu privire la condiţiile de trafic din zonele tranzitate”, mai arată sursa citată.

Anterior, Infotrafic anunţa că pe autostrada A2 Bucureşti – Cernavodă există riscul apariţiei poleiului, din cauza drumului ud şi a temperaturilor scăzute.

Potrivit Centrului Infotrafic, pe autostrada A2 Bucureşti – Cernavodă plouă.

Din cauza temperaturilor scăzute şi a carosabilului ud, există riscul apariţiei poleiului.

”Prevederile legale în vigoare interzic circulaţia autovehiculelor neechipate cu anvelopele de iarnă, fără a face referire la vreo dată calendaristică, atât timp cât drumurile publice sunt acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei”, arată Infotrafic.

Accidente în lanţ pe DN11

În această dimineaţă, traficul se desfăşura îngreunat pe DN11 Târgu Secuiec - Oneşti, în judeţul Covasna, din cauza poleiului. Mai multe accidente soldate cu vătămări corporale şi cu pagube materiale s-au produs în această zonă.   

Potrivit Centrului Infotrafic, în judeţul Covana, pe DN11 Târgu Secuiec - Oneşti se circula îngreunat din cauza poleiului.

Din această cauză în zona kilometrilor 45, 61şi 62 au avut loc mai multe accidente soldate cu vătămări corporale şi cu pagube materiale.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici