COD PORTOCALIU de vânt puternic şi ninsori viscolite în centrul ţării. Meteorologii au emis şi cod galben pentru alte cinci judeţe/ Peste 12.000 de efective MAI acţionează în judeţele afectate de vremea rea

Administraţia Naţională de Meteorlogie a emis, joi, o atenţionare cod portocaliu de vânt puternic, ninsori viscolite şi zăpadă spulberată, pentru mai multe judeţe din centrul ţării şi pentru judeţul Tulcea. Alte zone din estul ţării sunt sub atenţionare cod galben.

4674 afișări
Imaginea articolului COD PORTOCALIU de vânt puternic şi ninsori viscolite în centrul ţării. Meteorologii au emis şi cod galben pentru alte cinci judeţe/ Peste 12.000 de efective MAI acţionează în judeţele afectate de vremea rea

Cod portocaliu de vânt puternic şi ninsori viscolite în centrul ţării / Meteorologii au emis şi cod galben pentru alte cinci judeţe

Potrivit ANM, joi, la ora 17, a intrat în vigoare o atenţionare cod portocaliu pentru zona Carpaţilor Meridionali şi Carpaţii de Curbură, unde se va semnala vânt puternic, iar zăpada va fi troienită.

De asemenea, este vizat şi judeţul Tulcea.

Potrivit meteorologilor, în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, viteza vântului la rafală va depăşi 80…90 km/h, iar pe creste se vor mai atinge 100 – 120 km/h troienind zăpada. În judeţul Tulcea vor mai fi rafale ale vântului de 80…90 km/h, temporar va ninge şi va fi viscol, iar vizibilitatea va fi redusă.

Atenţionarea este valabilă până vineri, la ora 23.

Este în vigoare şi o atenţionare cod galben, valabilă până joi la ora 1:00, fenomenele vizate fiind de intensificări susţinute ale vântului, zăpadă spulberată în judeţele Vaslui, Vrancea, Galaţi, Brăila şi Constanţa.

În a doua parte a nopţii şi în Carpaţii Meridionali, Carpaţii de Curbură şi în judeţul Tulcea vor mai fi intensificări ale vântului cu viteze la rafală, în general, între 60 şi 80 km/h, spulberând zăpada.

Peste 12.000 de efective MAI acţionează în judeţele afectate de vremea rea

Peste 12.000 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne - pompieri, poliţişti şi jandarmi, acţionează, joi seara, cu peste 4.000 de mijloace tehnice pentru gestionarea situaţiilor de urgenţă ce apar din cauza fenomenelor meteo.

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a transmis că pentru 13 judeţe s-a emis cod portocaliu de ninsori şi viscol valabil până joi, la ora 23.00, iar o altă avertizare de cod galben este anunţată pentru noaptea de joi spre vineri în zona Munţilor Apuseni, a Carpaţilor Orientali, dar şi pentru judeţele Vaslui, Vrancea, Galaţi, Brăila şi Constanţa.

„În aceste condiţii, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a suplimentat mijloacele de intervenţie pentru judeţele afectate de cod portocaliu, cu 3 autoşenilate, 9 autofreze şi 5 autospeciale de transport personal şi victime multiple”, a transmis IGSU.

Traficul fluvial rămâne închis, joi seara, în porturile Midia, Constanţa Sud, Constanţa Nord, Agigea, Mangalia şi Bara Sulina.

IGSU arată că nu sunt înregistrate restricţii în ceea ce priveşte traficul aerian şi feroviar, iar tranzitul la frontieră se desfăşoară în condiţii normale.

În ceea ce priveşte alimentarea cu energie electrică, IGSU precizează că sunt afectate 350 de localităţi din 18 judeţe, iar pentru remedierea situaţiei acţionează 272 de echipe de intervenţie.

În urma derapării unei autoutilitare, se acţionează, joi seara, în judeţul Tulcea pentru deblocarea circulaţiei pe DN 22 tronsonul între Cataloi şi M. Kogălniceanu, estimându­se rezolvarea situaţiei în aproximativ o oră. La intrarea pe acest sector de drum, Poliţia Rutieră a oprit şi controlat 30 de autovehicule pe marginea carosabilului până la finalizarea intervenţiei, astfel încât circulaţia să se desfăşoare în condiţii de siguranţă.

Tot în judeţul Tulcea, s-a acţionat pentru degajarea unui copac căzut pe carosabil în zona localităţii Periprava, unde un autobuz şcolar aflat în deplasare a rămas pe carosabil. Acţiunea s-a finalizat şi pasagerii au ajuns în siguranţă la destinaţie.

Ministerul Afacerilor Interne le recomandă şoferilor să se intereseze cu privire la situaţia căilor de comunicaţie pe care le vor parcurge şi să îşi echipeze autoturismele pentru a face faţă condiţiilor de iarnă.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici