BREAKING Ecaterina Andronescu revine la Ministerul Educaţiei/ Cine îi va lua locul lui Negrescu la ministerul Afacerilor Europene

Ecaterina Andronescu va fi propusă la Ministerul Educaţiei de PSD, a confirmat oficial Gabriela Firea, la ieşirea de la şedinţa PSD.

3959 afișări
Imaginea articolului BREAKING Ecaterina Andronescu revine la Ministerul Educaţiei/ Cine îi va lua locul lui Negrescu la ministerul Afacerilor Europene

Ecaterina Andronescu, propusă la Ministerul Educaţiei de PSD

Primarul general a confirmat că a fost vot în unanimitate în PSD privind propunerea de la ministerul Educaţiei.

"Am votat ca Ecaterina Andronescu să devină minstru al Educaţiei este foarte important să dîm un mesaj în toata ţara, să avem un profesionist", a afirmat Firea.

"Pentru înlocuitorul domnului Negrescu, am spus că nu înţeleg motivele demisiei. Domnul Negrescu a explicat că i s-au luat anumite atribuţii şi nu i s-a parut colegial. Am votat abţinere pentru domnul Ciamba", a mai spus primarul general.

Gabriela Firea a confirmat şi că secretarul de stat din MAE, George Ciamba, va fi propunerea pentru funcţia de ministru delegat pentru Afaceri Europene. În acest caz au fost două abţineri: Gabriela Firea şi Victor Negrescu, ministrul demisionar.

Dragnea, despre Ecaterina Andronescu: Nu fac reevaluări. Premierul a venit cu cele două propuneri

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat, marţi, referitor la scandalul avut cu Ecaterina Andronescu, propusă acum de PSD ministru al Educaţiei, că el nu face reevaluări, precizând că propunerile pentru Educaţie şi Afaceri Europene au fost făcute de premier şi votate în Biroul Permanent PSD.

"Eu nu fac reevaluări. Premierul a venit cu cele două propuneri", a declarat Liviu Dragnea, marţi, după şedinţa Biroului Permanent al PSD.

Ecaterina Andronescu este propunerea PSD pentru ministerul Educaţiei, potrivit deciziei luate în unanimitate în şedinţa social democraţilor. Ea a mai fost ministru al Educaţiei şi ar urma să preia portofoliul, dacă va fi numită de preşedintele Klaus Iohannis, în condiţiile în care interimatul de 45 de zile al Rovanei Plumb la şefia ministerului expiră.

Înaintea şedinţei conducerii PSD, Ecaterina Andronescu a avut o discuţie cu Liviu Dragnea şi cu premierul Viorica Dăncilă.

Propunerea PSD pentru Educaţie vine în contextul în care Ecaterina Andronescu l-a criticat, în ultima perioadă, pe preşedintele PSD Liviu Dragnea, căruia i-a cerut, în luna august, printr-o scrisoare deschisă, chiar să se retragă de la conducerea partidului. În martie 2018, atunci când a avut loc Congresul extraordinar al PSD, Ecaterina Andronescu şi Nicolae Bănicioiu, care au candidat atunci la funcţia de preşedinte executiv al PSD, i-au acuzat pe organizatori că nu le-au dat posibilitatea să se adreseze colegilor înainte de vot şi au plecat din sală.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici