MONITORUL APĂRĂRII | Iranul va trimite nave militare în Oceanul Atlantic, pe fondul tensiunilor cu Statele Unite

Forţele Navale iraniene vor trimite nave militare în Oceanul Atlantic începând din luna martie, a anunţat vineri Administraţia de la Teheran, în contextul în care Iranul vrea să sporească raza de acţiune în apropierea Statelor Unite, informează site-ul agenţiei Reuters.

8776 afișări
Imaginea articolului MONITORUL APĂRĂRII | Iranul va trimite nave militare în Oceanul Atlantic, pe fondul tensiunilor cu Statele Unite

Iranul va trimite nave militare în Oceanul Atlantic, pe fondul tensiunilor cu Statele Unite

"Oceanul Atlantic este departe, iar operaţiunea flotei iraniene ar putea dura cinci luni", a declarat contraamiralul Touraj Hassani, adjunctul comandantului Forţelor Navale iraniene, citat de agenţia de presă IRNA.

Printre navele militare care vor fi trimise în Oceanul Atlantic se numără distrugătorul Sahand, care este şi portelicopter.

Touraj Hassani a declarat în decembrie 2018 că Iranul va trimite două sau trei nave militare într-o misiune în Venezuela. Un alt oficial de rang înalt de la Teheran a argumentat că navele iraniene au dreptul de a se afla în apropierea apelor teritoriale ale Statelor Unite în contextul în care şi portavioane americane navighează în largul Iranului.

"Prin prezenţa continuă în apele internaţionale, Forţele Navale iraniene intenţionează să aplice ordinele comandantului suprem", ayatollahul Ali Khamenei, "să arboreze steagul Republicii Islamice Iran, să contracareze comploturile iranofobe şi să securizeze rutele de transport", a spus Hassani.

CITEŞTE CONTINUAREA ARTICOLULUI ÎN MONITORUL APĂRĂRII ŞI SECURITĂŢII

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici