BREAKING | OUG 91 trece de Parlament: Majorări de până la 15% pentru mai multe categorii profesionale. Poliţiştii vor avea plătite orele suplimentare

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, OUG 91/2017 care majorează cu până la 15% salariile mai multor categorii profesionale, stabileşte plata orelor suplimentare ale poliţiştilor cu 75% din solda lor de bază, plafondându-le la 3% şi dublează salariile personalului Institutului Elie Wiesel.

31835 afișări
Imaginea articolului BREAKING | OUG 91 trece de Parlament: Majorări de până la 15% pentru mai multe categorii profesionale. Poliţiştii vor avea plătite orele suplimentare

BREAKING | OUG 91 trece de Parlament: Majorări de până la 15% pentru mai multe categorii profesionale. Poliţiştii vor avea plătite orele suplimentare

"Am scos din lege sintagma unităţi sanitare publice astfel încât să se aplice măririle de la 1 martie pentru tot personalul medical, inclusiv, asistentele şi medicii din şcoli, din centrele de expertiză (...). Am rezolvat şi problema ambulanţierilor şi şoferilor de ambulanţă pentru că medicul şi cu asistentul nu merg singuri pe maşina respectivă la intervenţie şi de multe ori şoferul participă activ la resuscitare, căratul tărgilor. Intră pe grila din 2022 inclusiv şoferii, ambulanţieri, de la 1 martie”, a spus preşedintele comisiei.

Adrian Solomon a susţinut că salariile nu vor scădea, afirmând că sindicaliştii care s-au arătat nemulţumiţi de legea adoptată în comisie „vorbesc despre drobul de sare”:

„Salariile nu au cum să fie mai mici. Să fie clar. Veniturile nici ele nu pot să fie mai mici pentru că vorbim despre sporuri de 100% astăzi pe un salariu de 6000 de lei şi vom vorbi de un spor de 30% pe un salariu de 16.000 de lei. Eu cred că venitul celor din sănătate va fi mai mare (după ce trece această lege-n.r.). (...) evident că vor fi cuantumuri de sporuri mai mici, dar raportate la o bază mai mare”, a spus deputatul PSD.

Deputaţii din Comisia de muncă au votat şi un amendament care majorează cu 100% salariile cercetătorilor de la Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România Elie Wiesel.

„La Elie Wiesel este o situaţie pentru că fiind în subordinea Secretariatului General au rămas undeva în negura vremurilor. Probabil, cei care au urmat după înfiinţarea acestui institut şi au mai înfiinţat Institutul de cercetare a crimelor comunismului nu au mai fost interesaţi de crimele împotriva evreilor şi de Holocaust şi i-au uitat (…) Un cercetator de acolo are un salariu de 1600 de lei, în condiţiile în cercetători cu acelaşi nivel de pregătire au 4.000 de lei (...)”, a spus Solomon.

Înapoi

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Înapoi

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici