Video Brigada Rutieră, despre cum se circulă marţi în Bucureşti, după un nou val de ninsori/ Primăria Capitalei: Străzile sunt „la negru” în proporţie de 95%

Circulaţia se desfăşoară în Bucureşti în condiţii de iarnă, la ora 11.00 fiind înregistrate valori ridicate de trafic pe arterele principale ale Capitalei, însă nu au fost sesizate zone blocate şi nici accidente, informează Brigada Rutieră.

1104 afișări

UPDATE 11.20 Primăria Capitalei anunţă că principalele bulevarde ale Capitalei sunt curăţate de zăpadă, „la negru”, în proporţie de 95%. Pentru deszăpezie, au fost folosite 113 utilaje şi 630 de operatori.

„Traficul rutier se desfăşoară în condiţii normale de iarnă, fără a există probleme deosebite, arterele principale fiind curăţate ”la negru” în proporţie de 95%. Astfel, în primele ore ale dimineţii, operatorii au comunicat că s-a acţionat cu 113 utilaje şi 630 de operatori manuali asfel: Sectorul 1: - 10 utilaje; Sectorul 2: - 10 utilaje; Sectorul 3: - 44 utilaje / 250 operatori; Sectorul 4: - 23 utilaje / 200 operatori; Sectorul 5: - 15 utilaje / 180 operatori; Sectorul 6: - 11 utilaje”, se arată într-un comunicat al Primăriei Capitalei, transmis marţi.

În prezent, începând cu ora 9.00, potrivit PMB, în Capitală numărul utilajelor a fost suplimentat, acţionându-se cu 184 de utilaje şi 1310 operatori. Se acţionează la pluguit şi împrăştiat material antiderapant. Stocul de material antiderapant total este de 12.000 de tone.

„În funcţie de evoluţia condiţiilor meteo, numărul de utilaje va fi suplimentat, parcul pregătit pentru intervenţia de pluguit şi împrăştiat material antiderapant fiind de peste 400 utilaje. În ceea ce priveşte acţiunile de deszăpezire ale Societăţii de Transport Bucureşti (STB), această are asigurate 34 de utilaje pentru activitatea de deszăpezire, precum şi 549 angajaţi, din care 253 sunt repartizaţi pentru curăţarea refugiilor de tramvai. Societarea de Transport Bucureşti STB SA a acţionat cu materiale antiderapante, respectiv clorură de calciu, sare şi nisip”, se mai arată în comunicatul PMB.

Municipalitatea a pus la dispoziţia cetăţenilor Telverde 0.800.800.868 unde aceştia pot sesiza eventualele probleme apărute din cauza vremii. Totodată, bucureştenii sunt rugaţi să semnaleze la numărul de telefon 021/9524 prezenţa pe stradă sau în spaţiile comune ale blocurilor a persoanelor fără adăpost, pentru că acestea să fie preluate de Poliţia Locală şi transportate la centrele sociale ale Capitalei.


„În Bucureşti, la această ora (ora 10.50 - n.r), se circulă în condiţii de iarnă. Au fost înregistrate valori ridicate de trafic pe arterele principale precum şi pe arterele care converg spre centrul Capitalei. Nu au fost sesizate zone blocate sau artere închise şi nici accidente grave înregistrate în această perioada”, informează Brigada Rutieră.

Poliţiştii Brigăzii Rutiere recomandă ca şoferii să circule cu prudenţă, să adapteze în permanentă viteza la condiţiile meteo rutiere şi a unui carosabil acoperit, „să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu bruscheze comenzile autoturismului, să asigure o bună vizibilitate a parbrizului, lunetei, geamurilor laterale şi oglinzilor retrovizoare, sistemul de climatizare să funcţioneze în parametri normali, să fie atenţi la pietonii care circulă pe partea carosabilă”.

„Poliţiştii Brigăzii Rutiere acţionează în principalele zone pentru asigurarea fluizidarii traficului rutier. Pentru a putea circula, autovehiculele trebuie echipate corespunzător, cu anvelope specifice sezonului rece şi circulăţiei în condiţiile unui carosabil acoperit cu zăpadă sau polei”, mai arată Brigada Rutieră.

Meteorologii au emis, pentru Bucureşti, o informare pentru ziua de marţi, când va ninge de la ora 9:00 şi până la ora 11:00. Potrivit ANM, în acest interval se va depune un strat nou de zăpadă, de 3 centimetri.

Administraţia Naţională de Meteorologie informează că marţi, începând cu ora 9:00 şi până la ora 11:00, va ninge în Capitală.

„Va continua să ningă şi se vor mai depune în jurul a 3 cm de zăpadă. Observaţii : în ultimele 3 ore s-a depus strat nou de zăpadă de 5...7 cm”, informează ANM.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici