Bucureştenii chemaţi să doneze sânge, sâmbătă, în Herăstrău, în campania "O şansă pentru viaţă"

Bucureştenii pot dona sânge, sâmbătă, în parcul Herăstrău, într-un spaţiu special amenajat, sub supravegherea personalului de la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucureşti, în cadrul campaniei "O şansă pentru viaţă".

116 afișări
Imaginea articolului Bucureştenii chemaţi să doneze sânge, sâmbătă, în Herăstrău, în campania "O şansă pentru viaţă"

Bucureştenii chemaţi să doneze sânge, sâmbătă, în Herăstrău, în campania "O şansă pentru viaţă" (Imagine: Cristina Nichitus/Mediafax Foto)

Zilnic, sute de pacienţi din spitalele din Bucureşti au nevoie de transfuzii de sânge sau de preparate sangvine, pentru a supravieţui, iar cu 450 ml de sânge, recoltaţi de la un singur donator, se pot salva chiar şi trei vieţi, arată un comunicat al organizatorilor campaniei.

Astfel, bucureştenii care îndeplinesc condiţiile minime pentru a deveni donatori sunt aşteptaţi să doneze sânge benevol (fără a primi bonuri valorice) într-un spaţiu special amenajat din parcul Herăstrău, sub supravegherea personalului specializat de la Centrul de Transfuzie Sanguină Bucuresti.

Înainte de donare sunt recomandate consumul unei căni de ceai sau cafea şi un mic dejun puţin consistent (legume, fructe, dar fără multe proteine şi grăsimi). Totodată, nu se fumează cu o oră înainte şi după donare.

În urma donarii, sângele donatorului este împrospătat, imunitatea organismului creşte, iar riscurile de paralizie şi de accident vascular se reduc cu aproximativ 30 la sută.

Programul de donare de sânge "O şansă pentru viaţă", derulat de Asociaţia React şi Fundaţia Vodafone România, a fost lansat în mai 2008 cu scopul de a îmbunătăţi sistemul transfuzional românesc. Până în prezent, în cadrul programului au fost recoltaţi mai mult de 54.000 de litri de sânge care au salvat peste 170.000 de vieţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici