Bucureştenii cu venituri peste 2.500 lei pe familie şi firmele ar putea suporta integral gigacaloria

Unul dintre scenariile privind plata gigacaloriei avut în vedere de municipalitate este ca cei cu venituri sub 2.500 de lei pe familie să primească un ajutor, iar firmele şi cei care depăşesc acest venit pe familie să suporte integral preţul gigacaloriei.

21 afișări
Imaginea articolului Bucureştenii cu venituri peste 2.500 lei pe familie şi firmele ar putea suporta integral gigacaloria

Cei cu venituri peste 2.500 lei pe familie şi firmele ar putea suporta integral gigacaloria (Imagine: Catalina Filip/Mediafax Foto)

"Este vorba de un alt scenariu luat în calcul de municipalitate având în vedere că ne gândim şi la apariţia unui card municipal cu puncte, în care punctele să reprezinte şi ajutorul dat de municipalitate. Ce este sigur este că firmele care funcţionează în apartamente nu vor primi acest ajutor", a declarat, joi, Sorin Oprescu.

Edilul şef al Capitalei a precizat că a luat legătura cu administraţiile financiare pentru a corela datele care există la aceste instituţii cu privire la firmele care funcţionează în blocuri şi care nu vor primi ajutoare de compensare a preţului gigacaloriei.

Oprescu a arătat că doreşte transformarea în societate comercială a RADET pe care a catalogat-o, împreună cu RATB, ca fiind "două găuri negre la bugetul local".

Edilul general al Capitalei a mai arătat că sunt aproximativ 500.000 de persoane în Capitală cu venituri de peste 2.500 de lei, care vor plăti preţul gigacaloriei integral, alături de firme.

"Rămâne ca asociaţiile de proprietari să rezolve discuţiile cu proprietarii din blocuri în privinţa contribuţiei băneşti pentru spaţiile comune pentru că înţeleg că şi acolo sunt foarte multe lucruri de rezolvat", a susţinut Sorin Oprescu.

Primarul Capitalei a vorbit despre reorganizarea RADET şi despre scenariul privind plata gigacaloriei la prezentarea bilanţului de doi ani de la preluarea mandatului, arătând că "opinia publică trebuie să cunoască faptul că RADET este sub controlul Consiliului General, care are reprezentanţi, consilieri municipali în Consiliul de Administraţie, oameni care răspund direct de conducere şi de managementul acestei societăţi".

Oprescu şi-a exprimat îngrijorarea cu privire la posibilitatea populaţiei de a suporta costul apei calde şi a căldurii în perioada următoare, mai ales în perioadă de iarnă.

"Noi, ca Primărie generală, încercăm an de an să subvenţionăm această activitate (a RADET - n.r.) în interesul populaţiei, dar, din păcate, şi resursele noastre sunt limitate", a arătat Oprescu, atunci când a vorbit de o posibilă majorare a preţului la gigacalorie care, în prezent este de 300 de lei.

Primarul Capitalei, Sorin Oprescu, a declarat în 10 iunie că potrivit unui prim scenariu privind plata gigacaloriei, bucureştenii cu salariu peste 3.000 de lei vor plăti integral preţul apei calde şi căldurii, iar cei cu salariu şi pensie minime vor primi ajutoare de la municipalitate de 100%.

Preşedintele Traian Băsescu spunea în 6 mai că vor fi reduse masiv subvenţiile, iar banii recuperaţi vor fi alocaţi ţintit către cei care în mod real au nevoie de sprijin financiar.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici